Εγγραφή | Είσοδος

Αρχείο Αρθρων

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Τα μέλη της Επιτροπής Εκπαίδευσης - Μετεκπαίδευσης του Κε.Σ.Υ.

Δείτε ΕΔΩ  την απόφαση για τον ορισμό των μελών  της Επιτροπής Εκπαίδευσης - Μετεκπαίδευσης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.) 

Τροποποίηση της απόφασης για την Επιτροπή του Κε.Σ.Υ. για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Για να δείτε την σχετική απόφαση και τα μέλη που ορίζονται στην Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας για το Σακχαρώδη Διαβήτη πατήστε ΕΔΩ

Ανασυγκρότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γεωργίου Γιαννόπουλου (δείτε την  ΕΔΩ ) ανασυγκροτήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στη  απόφαση περιγράφεται το έργο της Επιτροπής . Η θητεία των 21 μελών που δεν έχουν αναπληρωτές λόγω της φύσεως του αντικειμένου , είναι τριετής. 

Nέα πρόσωπα στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

Αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η 4η τροποποίηση της σύστασης της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων . Για να δείτε την απόφαση πατήστε ΕΔΩ 

Δωρεές κοινωνικών φαρμακείων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

Απο τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας εκδόθηκε εγκύκλιος για τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, σχετικά με την διαδικασία αποδοχής φαρμάκων και ιατροτεχνολογικού υλικού που προέρχεται απο  δωρεές  κοινωνικών φαρμακείων. 

Την εγκύκλιο βλέπετε ΕΔΩ

EAHP Newsletter-Greek_ July 2017


Διαβάστε το newsletter Ιουλίου 2017  της EAHP . Τα κείμενα επιμελήθηκε ο κ. Καρυοφύλλης Τσιακιτζής,  οργανωτικός γραμματέας του ΔΣ  της ΠΕΦΝΙ ,  η κα Σταυρούλα Ευσταθίου Ambassador EAHP  και η κα Καλλιόπη Αλλαγιάννη,  Deputy Implementation Ambassador

Ευχαριστήρια επιστολή του Διεθνούς Οργανισμού IHE προς την ΠΕΦΝΙ

Τις ευχαριστίες προς την ΠΕΦΝΙ  εξέφρασαν τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού IHE (Integrating the Healthcare Enterprise)  για την στήριξη και ενίσχυση που προσέφερε η Ένωση, στην τελευταία συνάντηση της Επιτροπής Προγραμματισμού (Planning Committee) του  Τομέας Φαρμακευτικής του διεθνή οργανισμού IHE, που έγινε στα Χανιά.

Σύσταση και ορισμός μελών της Εθνικής Επιτροπής Αντιβιογράμματος

ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΒΙΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει την πρωτιά της στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών με 31,6 ημερήσιες δόσεις, με τη Ρουμανία και Κύπρο στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας τις παρατηρήσεις ότι η νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα μικροβιακής αντίστασης στα αντιβιοτικά.
  

Ενημέρωση συναδέλφων σχετικά με παράταση της Θητείας επικουρικού προσωπικού

Σύμφωνα με την με αριθμό 1202/84 31.7.2017 Τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας , στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις»  παρατείνεται μέχρι 31.12.2018 η θητεία του επικουρικού προσωπικού (εδώ συμπεριλαμβάνονται επικουρικοί φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείου που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ).