Εγγραφή | Είσοδος

Αρχείο Αρθρων

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Επιστολή DHPC σχετικά με το ραδιοφάρμακο XOFIGO


Ο σκοπός της επιστολής DHPC είναι η ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας οι οποίοι συνταγογραφούν / χορηγούν το XOFIGO σχετικά με σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας σε σχέση με το σκεύασμα.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή  αναφέρεται στην αντένδειξη συγχορήγησης του διχλωρίδιου του ραδίου-223 (Xofigo) με οξική αμπιρατερόνη (abiraterone acetate) και πρεδνιζολόνη / πρεδνιζόνη (prednisolone / prednisone) ενόσω η επανεξέταση που διεξάγεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ως προς τα οφέλη και κινδύνους του διχλωρίδιου του ραδίου-223 βρίσκεται σε εξέλιξη.

Zinbryta- Συστάσεις PRAC για αναστολή της άδειας κυκλοφορίας και ανάκληση από την αγόρα


Ο EMA συνιστά την άμεση αναστολή και ανάκληση από την αγορά του φαρμάκου Zinbryta για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Τα στοιχεία υποδεικνύουν κίνδυνο σοβαρών φλεγμονωδών εγκεφαλικών διαταραχών

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση εδώ.

Για το κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) παρακαλούμε επισκεφθείτε την διεύθυνση: http://www.ema.europa.eu/

EHAP Newsletter - Greek March 2018


Διαβάστε το newsletter Μαρτίου της EAHP , με   τα νέα που αφορούν στο 23ο Συνέδριο στο Gotheburg,  στην 1η Εκπαιδευτική ημερίδα σε ζητήματα Ηγεσίας για τους Πρεσβευτές της Διακήρυξης και στη συνάντηση της ομάδας Εφαρμογής της Διακήρυξης με την Επιτροπή Καθοδήγησης.

Ομάδα Εργασίας για την ορθότητα των υποβολών των Νοσοκομείων

Με στόχο την αύξηση του βαθμού της επιχειρησιακής  ικανότητας της παρακολούθησης  της οικονομικής και λειτουργικής απόδοσης του Ε.Σ.Υ.

Ενημερωτική εκδήλωση για την επιδημία Ιλαράς

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας στην πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. και το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής του Α.Π.Θ. διοργανώνουν σήμερα  Πέμπτη 15 Μαρτίου, 17:30 – 20:30, στο Αμφιθέατρο Νευροεπιστημών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας με θέμα «Επιδημία Ιλαράς στην Ελλάδα».

Γενικές Πληροφορίες

Σημαντική εγκύκλιος για ασφαλισμένους σε δύο φορείς κύριας ασφάλισης ή του Δημοσίου

Εκδόθηκε η με Α.Π. Φ80000/οικ 58967/77/Δ29.17/29.12.2017 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας για ασφαλισμένους που μέχρι 31.12.2016 υπάγονταν  υποχρεωτικά σε δύο φορείς κύριας ασφάλισης ή του Δημοσίου.

Στην συγκεκριμένη  εγκύκλιο υπάρχουν  παραδείγματα πως διαμορφώνονται οι εισφορές για τους διοριζόμενους μέχρι 31.12.1992 και από 1.1.1993. Επισημαίνεται  επίσης  την καταληκτική προθεσμία για ενέργεια μέχρι 31.3.2018 για όσους υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης από 13.05.2016 και μέχρι 31.12.2017

Τροπολογία για το πλαίσιο ρύθμισης μη παρεμβατικών μελετών

Τροπολογία για τις μη παρεμβατικές μελέτες κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας με στόχο την ρύθμιση του πλαισίου για τη διενέργεια  τους  και τον τρόπο έγκρισης  αυτών . Δείτε ΕΔΩ την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή με θέμα  «Διατάξεις για την παραγωγή τελικών προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης».

Τροπολογία για άυλες συνταγές και παραπεμπτικά

Στην ψηφιακή διακίνηση των συνταγών και των παραπεμπτικών προχωρά το Υπουργείο Υγείας με την πρόβλεψη για την θεσμοθέτηση των άυλων συνταγών και των άυλων παραπεμπτικών .  Δείτε ΕΔΩ την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου  με θέμα  «Διατάξεις για την παραγωγή τελικών προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης».

Τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Φ.Ν.Ι.


Τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

 

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω μη απαρτίας στις 28-2-2018  η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Φ.Ν.Ι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, και ώρα 10.00 π.μ   στην αίθουσα   ΚΕΚ κτήριο Γ στο Νοσοκομειο «Έλενα Βενιζέλου» (Πλατεία Έλενας Βενιζέλου 2, Αμπελόκηποι)

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ