Εγγραφή | Είσοδος

Αρχείο Άρθρων

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Έγγραφα της ΠΕΦΝΙ σχετικά με ελλείψεις φαρμάκων

Έγγραφο έστειλε η ΠΕΦΝΙ προς τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας κ. Αγγελή σχετικά με την έλλειψη ενέσιμης Διμεθινδένης και σκευάσματος ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα (Toxicarb oral sol), επισημαίνοντας τη σημαντικότητα των θεμάτων και την ανάγκη να επιταχυνθούν οι όποιες ενέργειιες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Δημοσιεύθυκε η Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για Προσλήψεις νοσοκομειακών Φαρμακοποιών

Δημοσιεύτηκε στο  ΦΕΚ 12/23-4-2024 η προκήρυξη 2K/2024 του ΑΣΕΠ, που αφορά, μεταξύ άλλων, στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 34 θέσεων ΠΕ φαρμακοποιών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

15o Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων διοργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, στις 14-17 Νοεμβρίου 2024 στο ξενοδοχείο VALIS RESORT στo Βόλο.
Εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Έλλειψη σκευασμάτων Ετοποσίδης

Το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό ασθενή από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, ζώντας την απόγνωση και την αγωνία της αναζήτησης σκευασμάτων Ετοποσίδης, για να ξεκινήσει τη θεραπεία του, αναδεικνύει το σοβαρό θέμα των ελλείψεων φαρμάκων και την ανάγκη για αντιμετώπισή του, με στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις.

Η ΠΕΦΝΙ είχε αναδείξει το πρόβλημα με έγγραφό της προς τον ΕΟΦ, από τις 29/9/2023, και είχε προτείνει τρόπο για την επίλυσή του. Δυστυχώς οι δράσεις που έγιναν δεν ήταν επαρκείς, με το τραγικό αποτέλεσμα που γνωρίζουμε.

Τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Εκδόθηκε η ΚΥΑ με Αριθμ. οικ.2/108192/ΔΕΠ, ΦΕΚ 1635/11-3-2024 με την οποία επέρχεται τροποποίηση και συμπλήρωση της υπό στοιχεία οικ.2/35134/ΔΕΠ/5.4.2023 κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν.

SAVE THE DATE! 14-17 Νοεμβρίου 2024

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων διοργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, στις 14-17 Νοεμβρίου 2024 στο ξενοδοχείο VALIS RESORT στo Βόλο.
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.
 

Συνέντευξη της Προέδρου της ΠΕΦΝΙ σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία

Τις θέσεις της ΠΕΦΝΙ σχετικά με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, αλλά και για άλλα θέματα, ανέπτυξε η πρόεδρος του ΔΣ, Δέσποινα Μακριδάκη, σε συνέντευξη προς το DailyPharmaNews.

Για τη συνέντευξη μπορέιτε να ενημερωθείτε εδώ