Εγγραφή | Είσοδος

Άρθρο – ΜΕΙΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

ΜΕΙΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

 

ΑΡΘΡΟ  «ΤΑ ΝΕΑ» , Σαββάτο 23-2-2013

 

Γιώργος Ι. Βλάχος

ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

Προ καιρού διάβασα στην εφημερίδα σας δηλώσεις μελών του ΔΣ του Συλλόγου Φαρμακευτικών Εταιριών Εξωτερικού (ΣΦΕΕ) ότι αποφάσισαν να μειώσουν το ύψος των χρημάτων που διαθέτουν για την προβολή και προώθηση των προϊόντων τους  και κατά συνέπεια θα μειωθούν και οι τιμές των φαρμάκων. Μακάρι να συμβεί αυτό.

Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι για να μειωθούν οι δαπάνες των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων δραστικά σε φάρμακα, μοναδικός τρόπος είναι η θεσμοθέτηση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων που ισχύουν σε όλο τον κόσμο πλην της Ελλάδας.

Η Πολιτεία δεν πρέπει να καθυστερήσει στην εφαρμογή του μέτρου αυτού, πλέον ούτε στιγμή. Ας απευθυνθούν οι αρμόδιοι στη Σουηδία, την Αγγλία, την Αυστραλία ή όπου αλλού νομίζουν για να προμηθευτούν τα εκεί ισχύοντα θεραπευτικά πρωτόκολλά και με ελάχιστες προσαρμογές και χωρίς χρονοτριβή να τα εφαρμόσουν πάραυτα.

Προσοχή, να μη δεχθούν οι αρμόδιοι των υπουργείων την εξ υπαρχής σύνταξη πρωτοκόλλων. Ούτε σε έξι τέρμινα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί. Εξάλλου αν τα ήθελαν θα τα είχαν εφαρμόσει από το 1983, έτος ίδρυσης του ΕΣΥ Ελλάδος. Επίσης με τη θέσπιση στα νοσοκομεία θέσεων κλινικών φαρμακοποιών και φαρμακοοικονόμων θα υπάρξει ορθή διαχείριση των φαρμάκων σε αυτά.

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Πέμπτη, Μάρτιος 7, 2013