Εγγραφή | Είσοδος

>Ένταξη Των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών Του ΕΣΥ Στο Ιατρικό Μισθολόγιο

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

>

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα Τηλ/Φαξ: 210-7753104

Αθήνα 15-9-2010
Αρ. Πρωτ. 259

Προς: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κ. Α. Λοβέρδο

Θέμα : Ένταξη των νοσοκομειακών Φαρμακοποιών του ΕΣΥ στο Ιατρικό μισθολόγιο

Το 1999 το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών, αναγνώρισαν τόσο την υπηρεσιακή κατάσταση των νοσοκομειακών φαρμακοποιών (έχουν ενταχθεί σε ειδικό κλάδο και σε βαθμίδες ΕΣΥ όπως και οι γιατροί) , όσο και τον ιδιαίτερο ρόλο τους στο ΕΣΥ, ρόλος σύνθετος που πραγματεύεται τη διασφάλιση της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποτελεσματική εφαρμογή φαρμακευτικής πολιτικής, τον έλεγχο, την αξιολόγηση και την ορθολογική διαχείριση των πόρων των φαρμακευτικών δαπανών στα νοσοκομεία, και αποδέχθηκαν το αίτημα των νοσοκομειακών φαρμακοποιών για ένταξή τους στο μισθολόγιο των Γιατρών του ΕΣΥ, αίτημα που υποστήριξαν όλα τα κόμματα της Βουλής.


Λόγοι δημοσιονομικοί υποχρέωσαν το Υπουργείο Οικονομικών για σταδιακή ικανοποίηση του αιτήματος και καθιέρωσαν την ειδική αμοιβή του εδαφίου γ, της παραγράφου 2, του άρθρου 13 του Νόμου 2703/1999. Η ειδική αμοιβή δεν αποτελούσε ούτε πάγια αποζημίωση ούτε επίδομα, διότι η καταβολή του ως άνω ποσού εναπόκειτο στη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης του νοσοκομείου να το καταβάλει αφού διαπίστωνε αν και κατά πόσο τηρούνται οι όροι της αντίστοιχης Υπουργικής Απόφασης, μόνο τότε ενέκρινε την καταβολή του εφ’ άπαξ κατ’ έτος ποσού των 880,41 €.
Κατά τη διαπραγμάτευση των μισθών και των επιδομάτων του Ν. 3205/2003, η ως άνω ειδική αμοιβή δεν μπήκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (λογικό διότι η ειδική αμοιβή δεν δόθηκε στα πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου αλλά του ειδικού ιατρικού μισθολογίου) δεν συμπεριελήφθη στις διατάξεις του 3205/2003 και περικόπηκε χωρίς ποτέ να επανέλθει.

 

Η μη πρόβλεψή της καταβολής του ποσού αυτού στις εξαιρέσεις του Νόμου 3205/2003 δεν αποτέλεσε απλώς μείωση των συνολικών αποδοχών των νοσοκομειακών φαρμακοποιών (παρ’ όλο που ήταν μια μικρή αμοιβή σε ετήσια βάση) αλλά την καθολική υποχώρηση στην ένταξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών στο μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ.

Η λογική του συμψηφισμού με τα λοιπά επιδόματα (άρα και τα οφέλη από το μισθολόγιο τουΝ.3205/2003) δεν μπορεί να αποτελέσει βάση καμίας συζήτησης διότι την ίδια ακριβώς μισθολογική μεταχείριση είχαν και οι λοιποί Επιστήμονες της Ιατρικής Υπηρεσίας για τους οποίους ουδέποτε συμφωνήθηκε ούτε να ενταχθούν στο Ιατρικό μισθολόγιο ούτε να τους καταβληθεί καμία ειδική αμοιβή για οποιονδήποτε λόγο.

Σας εκθέτουμε αυτό το σύντομο ιστορικό της χαμένης ειδικής αμοιβής (σας έχουμε αποστείλει τότε και τα σχετικά υπομνήματα διαμαρτυρίας) για να σας επιστήσουμε την προσοχή και να υποβάλουμε το ακόλουθο αίτημα :

Στις προσεχείς σας προτάσεις για ένα νέο μισθολόγιο ο κλάδος μας (των νοσοκομειακών Φαρμακοποιών του ΕΣΥ) που αριθμεί μόλις 280 συναδέλφους πανελλαδικά, επανέρχεται στο αίτημά του για ένταξη στο μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ κατά τα 5/6 των συνολικών τους αποδοχών.

 

Με τιμή
Για το Δ. Σ. ΠΕΦΝΙ
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ……………………………….. Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ MSc …………………….. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ MSc

Κοινοποίηση :

Γ.Γ. ΥΥΚΑ κ. ΠΟΛΥΖΟ
ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Υ.Υ.Κ.Α κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τρίτη, Οκτώβριος 5, 2010