Εγγραφή | Είσοδος

>Ένταξη Των Φαρμάκων Στο ΠΠΥΥ Του 2011

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

>

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα Τηλ/Φαξ: 210-7753104
http://www.pefni.gr E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr
Αθήνα 17-01-2011

 

Αρ. πρωτ.:

Προς : την κ. Καστανιώτη 
Πρόεδρο της ΕΠΥ

Θέμα : Ένταξη των φαρμάκων στο ΠΠΥΥ του 2011 
Σχετ. εγκύκλιος ΕΠΥ ,11-01-2011, αρ. πρωτ. Δ.Υ.

Κυρία Πρόεδρε,

Την Παρασκευή 14-01-2011, λάβαμε την ως άνω εγκύκλιό σας περί «Κατάρτισης Προγράμματος Προμηθειών Φαρμάκων, Οικον. Έτους 2011», ημερομηνία πολύ μεταγενέστερη της καταχώρησης αναγκών των φορέων.
Πέραν όμως αυτού, και αφού πλοηγηθήκαμε στην ιστοσελίδα σας με το ειδικό πρόγραμμα και τους σχετικούς πίνακες των φαρμάκων, σας ενημερώνουμε ότι :

  1. Στους φαρμακοποιούς των νοσοκομείων είναι απολύτως άγνωστες οι λογιστικές διαδικασίες που ακολουθούν τα γραφεία προμηθειών, αλλά και πέραν πάσης αρμοδιότητας του φαρμακευτικού τμήματος.
  2. Προκειμένου οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων να αναλάβουν την συμπλήρωση του πίνακα με οποιοδήποτε τρόπο, απαιτείται στοιχειώδης εκπαίδευση και υποστήριξη από προσωπικό λογιστηρίων .
  3. Η μέχρι σήμερα διαχειριστική εργασία του φαρμακείου περιορίζεται σε παρακολούθηση αποθήκης και υποστηρίζεται από συγκεκριμένα μηχανογραφικά συστήματα, τα οποία έχουν καταχωρημένα τα φάρμακα με διαφορετική κωδικοποίηση. Σας ενημερώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που διατίθεται επίσημα το συγκεκριμένο αρχείο, στο οποίο πρέπει πρώτα να εντάξουμε τα φάρμακα που κινούμε σε κάθε νοσοκομείο και μετά να κάνουμε τον προγραμματισμό του επόμενου έτους, εργασία που απαιτεί χρόνο και συνεργασία φαρμακοποιών και μηχανογράφησης του κάθε νοσοκομείου.
  4. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 πολλά φαρμακεία νοσοκομείων υποχρεώθηκαν από το Υπουργείο να αλλάξουν μηχανογραφικό σύστημα, γεγονός που έχει επιφέρει ανυπέρβλητες δυσκολίες ακόμη και στις ετήσιες απογραφές.
  5. Και τελευταίο αλλά σημαντικότερο όλων, είναι ότι τα περισσότερα νοσοκομεία υποστηρίζονται από έναν (1) φαρμακοποιό (και αρκετά από κανένα) και με δεδομένη την «προθυμία» των Διοικητών των νοσοκομείων να αναθέσουν τις τελευταίες εβδομάδες και την παρακολούθηση των υλικών στα φαρμακεία (μετά την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πολύζου, στην οποία είχαμε εκφράσει την κάθετη αντίθεσή μας) , οι εργασίες των προμηθειών των φαρμάκων που μας αναθέτετε είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.

Κυρία Πρόεδρε,
Δεν μας έχει δοθεί ακόμη καμία διευκρίνιση από κανένα επίσημο φορέα ποια σπουδή μας επιβάλει να εντάξουμε άμεσα τα φάρμακα στο ΠΠΥΥ. Μήπως θα διαφοροποιηθεί ο τρόπος προμήθειας, μήπως θα γίνουν διαγωνισμοί και για ποια φάρμακα και με ποια διαδικασία ; Και ποια θα πρέπει να είναι η προετοιμασία από πλευράς φαρμακείων νοσοκομείων για κάποιο νέο τρόπο προμήθειας ;

Σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνουμε ότι με τις σημερινές συνθήκες είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας.

Με τιμή
Για το Δ. Σ. ΠΕΦΝΙ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ …………………………… Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ MSc………….. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ MSc

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Υπουργό Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Α Λοβέρδο
Υφυπουργό Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης κ Τιμοσίδη
Γεν Γρ ΥΥΚΑ κ. Ν. Πολύζο
Γεν Γρ Δημ. Υγείας κ. Α. Δημόπουλο
Στους Προέδρους και Αντιπροέδρους των ΥΠΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Ιανουάριος 17, 2011