Εγγραφή | Είσοδος

>Αίτημα Της ΠΕΦΝΙ Για Συνάντηση Με Τον Κ. Υπουργό

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

>p { margin-bottom: 0.21cm; }

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα Τηλ/Φαξ: 210-7753104

http://www.pefni.gr E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr

 

Αθήνα 27-1-2011

Αρ. πρωτ.: 278

 

Προς : Υπουργό Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδο

 

Θέμα: Αίτημα της ΠΕΦΝΙ για συνάντηση με τον κ. Υπουργό

 

 

Κύριε υπουργέ

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και το υπό ψήφιση νομοσχέδιο και δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτή μια συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΦΝΙ μαζί σας, σας επισημαίνουμε τα εξής:

  • Παρ’ όλες τις εγκυκλίους που έχουν αποσταλεί από εσάς και την προκάτοχο σας υπουργό προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων, για την ενίσχυση των φαρμακευτικών τμημάτων των νοσοκομείων, τίποτα ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Σε 15 νοσοκομεία της χώρας μας δεν υπηρετεί κανένας φαρμακοποιός, το τελευταίο εξάμηνο έχουν συνταξιοδοτηθεί 30 συνάδελφοι και μόλις τη προηγούμενη εβδομάδα ανέλαβαν υπηρεσία 8 επικουρικοί φαρμακοποιοί σε 2 μόνο Υ.ΠΕ, χωρίς όμως προηγούμενη εμπειρία . Βοηθοί φαρμακείου ωστόσο δεν προσελήφθησαν ακόμη.

  • Η πρόσληψη βέβαια επικουρικών αποτελεί προσωρινή λύση. Παρ’ ότι συνεργάτες σας, με την ανάληψη των καθηκόντων σας, μας υποσχέθηκαν προφορικά ότι θα διεκπεραίωναν άμεσα τοπροεδρικό διάταγμα για την πρόσληψη μόνιμων νοσοκομειακών φαρμακοποιών, η ολοκλήρωση του εκκρεμεί , ήδη, από πενταετίας, (σχετική τροπολογία επισυνάπτεται). Δεν αποτελεί λύση, δε, η παράλληλη εργασία ενός φαρμακοποιού σε δύο ή και τρία νοσοκομεία για να καλύψει πάγιες ανάγκες τους.

  • Καταθέσατε ένα πολυνομοσχέδιο για το ΥΥΚΑ, στο οποίο οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί είναι απόντες, παρόλο το σημαντικό ρόλο που έχουν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και την ιδιαίτερη συνδρομή τους στις τρέχουσες εξελίξεις και στις αυξημένες απαιτήσεις του μνημονίου.

Κύριε υπουργέ,

Υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της υγείας αλλά έχουμε και προτάσεις και λύσεις για την βελτίωση της κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία και την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Εκφράζουμε, για άλλη μια φορά την ανάγκη να συναντηθούμε άμεσα μαζί σας, για να τις καταθέσουμε.

Με τιμή

Για το Δ. Σ. ΠΕΦΝΙ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ MSc ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ MSc

 

 

Κοινοποίηση:

  • Υφυπουργό Υ.Κ.Α κ. Μ. Τιμοσίδη

  • Γεν. Γρ. Υ.Κ.Α κ. Πολύζο

  • Γεν. Γρ. Δ. Υγ. Υ.Κ.Α κ. Δημόπουλο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Ιανουάριος 31, 2011