Εγγραφή | Είσοδος

Απολογισμός Forum για τους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ανοιχτό FORUM που απευθυνόταν  στους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ανοιχτό FORUM που απευθυνόταν  στους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς , στο πλαίσιο του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων με κεντρικό τίτλο «Έλεγχος λοιμώξεων: διασφάλιση για το μέλλον»  και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΠΕΦΝΙ.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ κυρία Δέσποινα  Μακριδάκη τόνισε μεταξύ άλλων πώς είναι ιδιαίτερη ευθύνη για τον κλάδο η θεσμοθέτηση με συντονιστικό ρόλο για το νοσοκομειακό φαρμακοποιό και η ενεργοποίηση  σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες της χώρας της Ομάδας Επιτήρησης Κατανάλωσης και Ορθής Χρήσης Αντιβιοτικών..

Μόνον έτσι ανέφερε η κυρία Μακριδάκη «θα υπάρχουν πραγματικά στοιχεία καταγραφής των καταναλώσεων, ιδιαίτερα των προωθημένων αντιβιοτικών για να προστατευθούν και να ενδυναμωθούν οι ορθές πρακτικές και να υπάρχει αντιπροσωπευτική εικόνα για το σύνολο των νοσοκομείων από το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Συμπλήρωσε όμως πώς ότι με δεδομένη την επιθυμία της Πολιτείας για  υποστήριξη  του εγχειρήματος  αυτού θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η μεγάλη υποστελέχωση σε νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς και σε λοιμωξιολόγους στο Σύστημα Υγείας.

«Ο περιορισμός των πολυανθεκτικών στελεχών (και) μέσω της μείωσης της κατανάλωσης των «προστατευομένων» αντιβιοτικών αποτελούν στόχους εθνικής σημασίας για όλους μας και ως ΠΕΦΝΙ στηρίζουμε αυτές τις δράσεις» κατέληξε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, ανακοινώνοντας πως η ΠΕΦΝΙ προχωρά σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων  για το θέμα αυτό με το πρώτο να διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας προς τους Φαρμακοποιούς της Κοινότητας , τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο Υγείας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων κ. Θεόδωρος Πέππας και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης ο οποίος τόνισε ότι «αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πάνω από κλαδικές ή συντεχνιακές διαφοροποιήσεις του παρελθόντος και είναι ανάγκη να συμπορευθούμε σε ζωτικά θέματα όπως της εκπαίδευσης των Φαρμακοποιών και της ενίσχυσης και αναβάθμισης της εικόνας μας  και του ρόλου μας».

Το συντονισμό του FORUM είχε ο συνάδελφος κ. Αντ. Μαρκογιαννάκης , ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο ετήσιος αριθμός θανάτων παγκοσμίως από πολυανθεκτικά μικρόβια μέχρι το 2050 , θα ανέλθει στα 10.000.000 από 700.000 που είναι σήμερα.

Μετά την παρουσίαση του κ. Μαρκογιαννάκη ακολούθησε  διαδραστική συζήτηση σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται αλλά και για τα προβλήματα στην ενεργοποίηση και στη λειτουργία των ΟΕΚΟΧΑ.

 

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Νοέμβριος 6, 2017