Εγγραφή | Είσοδος

Απόφαση Πολάκη για χορήγηση αυξητικής ορμόνης στα παιδιά

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Στον επανακαθορισμό των προϋποθέσεων και των κριτηρίων , στα πλαίσια της  βελτίωσης της διαδικασίας και του θεσμικού πλαισίου έγκρισης για τη χορήγηση αυξητικών ορμονών στα παιδιά, προχωρά με απόφαση του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης .

Πιο συγκεκριμένα  συγκροτούνται επιμέρους επιτροπές χορήγησης Αυξητικής Ορμόνης στα παιδιά, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Οι επιμέρους επιτροπές θα παραλαμβάνουν τις Αιτήσεις των Ασθενών, οι νέες Αιτήσεις (Αίτηση Α΄) θα αποστέλλονται στην Επιτροπή Ελέγχου Χορήγησης Αυξητικής Ορμόνης – ΚεΣΥ για συζήτηση και έγκριση, ενώ οι Αιτήσεις Β΄ επαναχορήγησης θα συζητούνται στις επιμέρους επιτροπές και ανά 12μηνο θεραπείας του εκάστοτε παιδιού θα αποστέλλεται αντίγραφο της Αίτησης Β΄ στην Επιτροπή Ελέγχου Χορήγησης Αυξητικής Ορμόνης – ΚεΣΥ συνοδευόμενη από την καμπύλη αύξησης, και σε περίπτωση παιδιών άνω των 15 ετών και από την ακτινογραφία οστικής ηλικίας.

Παράλληλα, στο ΚΕΣΥ συγκροτείται επταμελής (7) επιτροπή Ελέγχου Χορήγησης Αυξητικής Ορμόνης δύο (2) μέλη εκ των οποίων θα είναι Ενδοκρινολόγοι Ενηλίκων με ιδιαίτερη ενασχόληση με την Υποφυσιακή Ανεπάρκεια και πέντε (5) μέλη  Παιδίατροι και Παιδοενδοκρινολόγοι .

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση. 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Πέμπτη, Δεκέμβριος 8, 2016