Εγγραφή | Είσοδος

Δελτίο Τύπου ΠΕΦΝΙ

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

 

     (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

 Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα                            Τηλ/Φαξ: 210-7753104

www.pefni.gr                              ...        E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr

 

 

ΑΘΗΝΑ 1.6.2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  της  Πανελλήνιας  Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) ως εξής:

1

Πρόεδρος

Μακριδάκη Δέσποινα

2

Αντιπρόεδρος

Τοδούλου Ουρανία

3

Γενικός Γραμματέας

Γούλας Βασίλης

4

Οργανωτικός Γραμματέας

Τσιακιτζής Καρυοφύλλης

5

Ταμίας

Ευσταθίου Σταυρούλα

6

Αναπληρωματική  Ταμίας

Κακαλιούρα Βασιλική

7

Μέλος

Αγγελοπούλου Βασιλική

8

Μέλος

Μπέλλου Σοφία

9

Μέλος

Πετρόγγονας Μαρίνος

Την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στην  Θεσσαλονίκη,  ακολούθησε συνάντηση με τους Φαρμακοποιούς των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της Βορείου Ελλάδας.

Από την συζήτηση που διεξήχθη,  διαπιστώθηκε ότι ο ιδιαίτερα χρήσιμος και σημαντικός  ρόλος του Νοσοκομειακού Φαρμακοποιού, τόσο για τους ασθενείς όσο και για την λειτουργία των νοσοκομείων , θα πρέπει να οριοθετηθεί περαιτέρω.

«Αποκλειστική αρμοδιότητα του Φαρμακοποιού είναι η χορήγηση των φαρμάκων και η ασφάλεια των ασθενών που εγγυάται η επιστημονική του γνώση», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ κυρία Δέσποινα Μακριδάκη.

Από την συνάντηση επιβεβαιώθηκε  η διαπίστωση,  που κυριάρχησε και στο πρόσφατο Συνέδριο της ΠΕΦΝΙ, πως είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες  για την καθιέρωση της νοσοκομειακής ειδικότητας και στην χώρα μας.  Οι παρευρισκόμενοι, στο  σύνολό τους,   επεσήμαναν  πως οι ελάχιστοι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί της χώρας καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα  που προκύπτουν από την δραματική έλλειψη ανθρώπινων και οικονομικών πόρων που έχει ενταθεί την τελευταία πενταετία.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε  έγινε  επίσης αναφορά σ τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ΚΥΑ για τους ανασφάλιστους ,την εφαρμογή του clawback,  αλλά και από το γεγονός ότι στα περισσότερα νοσοκομεία δεν υπάρχει ακόμη ηλεκτρονική διασύνδεση του Φαρμακείου με τα άλλα Τμήματα του Νοσοκομείου , αλλά και με την ΗΔΙΚΑ .

Σχετικά με την στελέχωση των νοσοκομειακών φαρμακείων, η πρόεδρος  της ΠΕΦΝΙ κυρία Μακριδάκη ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη  οι τοποθετήσεις  των  νεοπροσληφθέντων  φαρμακοποιών, ενώ παράλληλα  προχωρούν επιπλέον διαδικασίες για την πρόσληψη  και άλλων νοσοκομειακών φαρμακοποιών , βοηθών φαρμακείου   και  λοιπού  παραϊατρικού /βοηθητικού  προσωπικού.  Ευελπιστούμε ότι έτσι  θα  αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των Φαρμακείων των νοσοκομείων.

Το ΔΣ της ΠΕΦΝΙ παρακολουθεί όλα τα θέματα από κοντά ώστε να κάνει όλες τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες συνεχίζοντας με την ίδια δυναμική και δράση της προηγουμένης τριετίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΠΕΦΝΙ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Πέμπτη, Ιούνιος 2, 2016