Εγγραφή | Είσοδος

Δελτίο Τύπου ΠΕΦΝΙ για το κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Με αφορμή τη δημοσίευση και τις συνεχιζόμενες εξελίξεις στο θέμα της αποκάλυψης του κυκλώματος παράνομης δικίνησης φαρμάκων η Π.Ε.Φ.Ν.Ι. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

 

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα                    Τηλ/Φαξ: 210-7753104

www.pefni.gr                                                         E-MAIL: pefni@cosmotemail.gr

 

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Αθήνα, 14-5-18

 

Με αφορμή τα τελευταία θλιβερά γεγονότα που αφορούν στην αποκάλυψη του κυκλώματος παράνομης διακίνησης φαρμάκων υψηλού κόστους (νοσοκομειακών και μη) η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) καταδικάζει οποιοδήποτε φαινόμενο εκμετάλλευσης του ανθρωπίνου πόνου και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

 

Κυρίαρχη δέσμευση των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών έναντι των ασθενών μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι λαμβάνουν τη βέλτιστη φαρμακευτική φροντίδα, μαζί με την απαραίτητη ενημέρωση και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο διαδικασιών που είναι διαφανές, ασφαλές και πλήρως ελεγχόμενο.

 

Επιζητούμε την διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης και την υποδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων. Η Π.Ε.Φ.Ν.Ι. διαχρονικά  υποστηρίζει την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός ενιαίου πληροφορικού συστήματος υγείας για το ΕΣΥ, ώστε να υπάρχει ιχνηλασιμότητα και αποτύπωση του συνόλου της φαρμακευτικής αγωγής όλων των ασθενών. Επιπροσθέτως, η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική νοσηλευτική καρτέλα, δεν θα αφήσουν περιθώριο για κακοδιαχείριση και σπατάλη.

 

Είναι δεδομένο ότι το όλο πλαίσιο θα λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά με την ολοκλήρωση της πιστοποίησης των διαδικασιών που τηρούνται από τα νοσοκομειακά φαρμακεία και τα νοσοκομεία εν γένει.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων είναι στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την αποτροπή στο μέλλον οποιονδήποτε παρομοίων απάνθρωπων και απαράδεκτων φαινομένων.

 

 

 

Το Δ.Σ. / Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Παρασκευή, Μάιος 18, 2018