Εγγραφή | Είσοδος

Διαθεσιμότητα Φαρμακοποιών- Εκπαιδευτικών Υπουργείου Παιδείας

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

 Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα                           Τηλ/Φαξ: 210-7753104

http://www.pefni.gr                                                                   E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr

                                                                                                           Αθήνα, 12-7-13

                                                                                                                                    Αρ. πρωτ. 460

                                                                                                                             Εξαιρετικά Επείγον

Προς

Υπουργό Υγείας

Κον Άδωνη Σπυρ. Γεωργιάδη

Κε Υπουργέ,

Ενόψει του επικείμενου προς ψήφιση Πολυνομοσχεδίου, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο στο Υπουργείο Παιδείας καταργείται ο Τομέας Υγείας της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης, οι ειδικότητές του και μεταξύ αυτών και η ειδικότητα Βοηθών Φαρμακείου. Επακόλουθα το Υπουργείο Παιδείας καταργεί τις οργανικές θέσεις των υπηρετούντων Φαρμακοποιών-Εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ 14.03 που υπηρετούν στην ειδικότητα αυτή με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί αυτοί να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων σήμερα Φαρμακοποιών -Εκπαιδευτικών (ΠΕ14.03), σε όλη την χώρα ανέρχεται στους είκοσι (20), όπως προκύπτει και από τον συνημμένο σχετικό πίνακα καταργούμενων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών τον οποίο δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι αναφερόμενοι φαρμακοποιοί/εκπαιδευτικοί έχουν διοριστεί με διαφανείς διαδικασίες (Επετηρίδα, διαδικασία ΑΣΕΠ) και σημαντικό ποσοστό από αυτούς έχει υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης (Μεταπτυχιακές σπουδές και τίτλους, δημοσιεύσεις, συγγραφικό έργο) καθώς και προϋπηρεσία, τόσο στην Εκπαίδευση, όσο και σε Νοσοκομεία, υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Αυτά τα προσόντα, με τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στις υπάρχουσες ανάγκες, ο χρόνος και η κατάσταση της χώρας, δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση να μείνουν αναξιοποίητα.

Με δεδομένες τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η Χώρα μας σήμερα, τις περικοπές σε όλους τους τομείς και στον τομέα της Υγείας, καθώς και τα σημαντικά κενά  που επί μακρόν υπάρχουν σε επίπεδο Νοσοκομειακών Μονάδων, προτείνουμε την μετάταξη των  Φαρμακοποιών - Εκπαιδευτικών αυτών στο Υπουργείο Υγείας και την τοποθέτησή τους σε κενές οργανικές θέσεις Φαρμακοποιών, σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, με κάλυψη των θέσεων κατά  προτεραιότητα στο Νομό που κατοικούν και εργάζονται. Η μετάταξή τους δεν δημιουργεί επιπλέον επιβάρυνση του συνολικού Δημόσιου προϋπολογισμού, αφού είναι ήδη μισθοδοτούμενοι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Με τιμή

Για το Δ.Σ .της ΠΕΦΝΙ

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δέσποινα Μακριδάκη                                 Βασίλης Γούλας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Κυριακή, Ιούλιος 14, 2013