Εγγραφή | Είσοδος

>Ειδική Αμοιβή Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών ΕΣΥ

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

>(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα, Τηλ/Φαξ : 210-7753104

Αθήνα 30-01-06

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς : τον κ. Ν. Κακλαμάνη

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα : Ειδική αμοιβή νοσοκομειακών φαρμακοποιών ΕΣΥ

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη και δυσαρέσκεια διαπιστώσαμε ότι στο νομοσχέδιο που καταθέσατε στη Βουλή παραλείψατε τη διάταξη για τη συνέχιση της καταβολής της ειδικής εφ άπαξ αμοιβής των 880 € στους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς.

Επί ένα χρόνο συνεργάτες του γραφείου σας δια στόματος του νομικού σας συμβούλου κ. Παραρά , μας διαβεβαίωναν ότι τα θεσμικά μας αιτήματα θα μπουν στο νομοσχέδιο για το φάρμακο όπως και ότι θα γίνει οριστική ρύθμιση της εκκρεμότητας της καταβολής των 880 €. Στο προσχέδιο του Δεκεμβρίου περιελήφθη μόνο η ρύθμιση για την αμοιβή των 880 € με τη ρητή διαβεβαίωση για μια ακόμη φορά του κ. Παραρά, ότι τα υπόλοιπα θέματα θα περιληφθούν σε επόμενο νομοσχέδιο (άραγε σε ποιο επόμενο ποιο σχετικό αν όχι σ αυτό για τα φάρμακα ; ). Όμως για μια ακόμη φορά μας αγνοήσατε θεωρώντας προφανώς ότι οι 302 νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί δεν είναι ικανοποιητικός αριθμός εργαζομένων στο χώρο της Υγείας για να ασχοληθείτε μαζί του, παρ όλο που διαχειρίζεται 1 δις ευρώ κατ έτος. Διότι πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών για περικοπές δαπανών μόνο στα 880 €, όταν ικανοποιείτε αίτημα των φαρμακοποιών με φαρμακείο για χορήγηση των νοσοκομειακών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία με ανυπολόγιστη επίπτωση τόσο στα οικονομικά του Δημοσίου όσο και των Ασφαλιστικών ταμείων ;

Ικανοποιείτε αίτημα των 10.000 φαρμακοποιών και του άμεσου συνεργάτη σας κ. Βαγιωνά, με την ιδιότητά του αυτή του συνδικαλιστή, εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος και δεν υποστηρίζετε την καταβολή του πενιχρού επιδόματος των 880 € εφ άπαξ κατ έτος κατά νοσοκομειακό φαρμακοποιό που αμείβεται με μικτές αποδοχές περίπου 1700 € το μήνα.

Κύριε Υπουργέ

Έστω και την ύστατη στιγμή πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, σας καλούμε να ικανοποιήσετε αυτό μας το αίτημα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Dr. ΑΣΙΘΙΑΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Ιανουάριος 30, 2006