Εγγραφή | Είσοδος

Ενημέρωση Του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Για Αντισυλληπτικά Που Περιέχουν Συνδυασμό Δραστικών Ουσιών

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για αντισυλληπτικά που περιέχουν συνδυασμό δραστικών ουσιών
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εκδίδει αυτή την ενημέρωση σε απάντηση των  αναφορών στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα αντισυλληπτικά συνδυασμού (που περιέχουν συνδυασμό δραστικών ουσιών) και το φλεβικής θρομβοεμβολής (σχηματισμός θρόμβων αίματος στις φλέβες).
Είναι γνωστό ότι η χρήση αντισυλληπτικών συνδυασμού (που περιέχουν συνδυασμό δραστικών ουσιών) ενέχει το σπάνιο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων στο αίμα και ότι ο κίνδυνος αυτός διαφέρει ανάλογα με το τύπο των αντισυλληπτικών συνδυασμού. Τα προϊόντα αυτά είναι υπό συνεχή και αυστηρή παρακολούθηση. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη που να υπονοεί κάποια αλλαγή στο προφίλ ασφάλειας οποιουδήποτε αντισυλληπτικού συνδυασμού που βρίσκεται στην αγορά σήμερα. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος για κάποια γυναίκα να σταματήσει την αντισύλληψη. 
Το Ευρωπαϊκό δίκτυο των ρυθμιστικών αρχών διαθέτει ένα εύρωστο σύστημα για να αντιμετωπίζει τα ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν με φάρμακα. Σε αυτό το σύστημα, οποιαδήποτε νέα στοιχεία που σχετίζονται με την ασφάλεια και που έχει ένα Κράτος-Μέλος θα πρέπει να γνωστοποιούνται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, έτσι ώστε να αξιολογούνται και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα  και δράσεις για την προστασία των ασθενών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή τη στιγμή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει λάβει κάποια στοιχεία από κράτος-μέλος σχετικά με το φλεβικό θρομβοεμβολισμό που να συσχετίζεται με τα αντισυλληπτικά συνδυασμού (που περιέχουν συνδυασμό δραστικών ουσιών). Οποιαδήποτε νέα πληροφορία θα αξιολογηθεί γρήγορα.
Σημειώσεις
1.    Αυτό το Δελτίο Τύπου μαζί με τα σχετικά έγγραφα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων:http://www.ema.europa.eu
2.    Περισσότερες πληροφορίες για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του:http://www.ema.europa.eu
 

WWW.EOF.GR

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2013