Εγγραφή | Είσοδος

ΕΟΦ: Διευκρινίσεις για το DIABEXIN

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

DIABEXIN 
 

Ο ΕΟΦ, προειδοποιεί ότι το προϊόν DIABEXIN της εταιρείας Botanica που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής, προβαλλόμενο όμως με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπει σε φαρμακευτική δράση, δεν διαθέτει σχετική έγκριση του ΕΟΦ. 
Ο ΕΟΦ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του. 
Σε Δελτίο Τύπου που είχε αναρτηθεί στις 23/11/2017 στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ υπήρξε σχετική προειδοποίηση για όλα τα προϊόντα της εν λόγω εταιρείας, αλλά κρίνεται απαραίτητη για τη δημόσια υγεία η υπενθύμιση όσον αφορά στο DIABEXIN λόγω της έντονης προώθησής του μέσω διαδικτύου.
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/11/2017

Ο ΕΟΦ, προειδοποιεί ότι τα προϊόντα Alergoxin, Arthrofix Regenerator, Arthroxin, Cardioxin, Colon Cleaner, Diabexin, Fat Burner, Gastroxin, Hepa Cleaner, Heparexin, Immunixin, Manmax, Multitonic, SlimX5, Triactal, Uroxin, Varixin, Womanixin και Youth Booster της εταιρείας Botanica Healthy Life που διακινούνται μέσω διαδικτύου ως συμπληρώματα διατροφής, προβαλλόμενα όμως με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση, δεν διαθέτουν σχετική έγκριση του ΕΟΦ. 
Ο ΕΟΦ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα προϊόντα αυτά δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους. Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τρίτη, Ιούνιος 19, 2018