Εγγραφή | Είσοδος

>Επιστολή Προς Την Υπουργό ΥΥΚΑ Για Ενίσχυση Των Φαρμακευτικών Τμημάτων Με Προσωπικό

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

>

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα Τηλ/Φαξ: 210-7753104
http://www.pefni.gr E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr

Αθήνα 27/5/2010
Αρ. πρωτ.: 236

Προς : Υπουργο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Κυρία Υπουργέ ,

Στην εγκύκλιό ΥΥΚΑΛ με αρ.πρ. οικ 39372/31-3-10 περί ορθολογικοποίησης της κατανάλωσης φαρμάκων στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο, αναφέρεστε προς τους Διοικητές των νοσοκομείων να συνδράμουν με κάθε τρόπο τα Φαρμακευτικά Τμήματα ώστε να ανταποκριθούν στο έργο τους. Εν τούτοις μέχρι σήμερα κανένας Διοικητής δεν έχει βοηθήσει κανένα νοσοκομείο. Ούτε ένα άτομο δεν έχει διατεθεί στα Φαρμακεία.

Στη δύσκολη αυτή ώρα ήρθε να προστεθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, έτσι τον τελευταίο μήνα η δουλειά μας έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο.

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ουδέποτε αρνήθηκαν να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια εξοικονόμησης δαπανών ούτε να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς των ασφαλιστικών Ταμείων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση πάσχουν από πολύ σοβαρές παθήσεις. Ωστόσο και οι ανθρώπινες αντοχές έχουν όρια.

Θα θέλαμε να απευθυνθείτε άμεσα στους Διοικητές των ΥΠΕ και στους Διοικητές των νοσοκομείων να μας διαθέσουν πρόσθετο προσωπικό οποιασδήποτε κατηγορίας και για χρονικό διάστημα λίγων μηνών, μέχρι της οριστικής ρύθμισης και πρόσληψης είτε Επικουρικού Προσωπικού είτε μόνιμου. Μια άμεση λύση θα ήταν επίσης η πρόσληψης μιας Επικουρικής νοσηλεύτριας (που καλύπτεται από τον ισχύοντα νόμο) για κάθε νοσοκομείο και άμεσης διάθεσής της στο φαρμακείο.
Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας .

Με τιμή

 

Για το Δ. Σ. ΠΕΦΝΙ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ………………………………. Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ MSc ………. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ MSc

Κοινοποίηση:
- Γ.Γ. ΥΥΚΑΛ κ. Ν. Πολύζο
- Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Α. Δημόπουλο
- Όλες τις Υ.ΠΕ της χώρας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Πέμπτη, Μάιος 27, 2010