Εγγραφή | Είσοδος

Επιστολή Της Π.Ε.Φ.Ν.Ι Προς Τον Ε.Ο.Φ. Και Απάντηση

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

 Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα                            Τηλ/Φαξ: 210-7753104

http://www.pefni.gr                                                         E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr

Αθήνα  26-11-2012

 

Προς :  κ.  Ι. Τούντα

Πρόεδρο του  ΕΟΦ

 

Θέμα: « Αδυναμίες στην εφαρμογή του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων»

 

Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε ερωτήματα από φαρμακεία νοσοκομείων όλης της χώρας  σχετικά με τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν στη μηχανογραφική εφαρμογή του πρόσφατου Δελτίου Τιμών. Το τελευταίο Δελτίο Τιμών που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσίες σας και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, ισχύει από 3-11-12. Το Δελτίο αυτό παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του από τα φαρμακευτικά τμήματα των νοσοκομείων και τις ορθές συσχετίσεις από τα μηχανογραφικά τμήματα των νοσοκομείων.

Ειδικότερα:

  • Οι κωδικοί κάθε φαρμάκου εμφανίζονται σε δύο στήλες, ένας επταψήφιος και ένας διψήφιος, και όχι ένας ενιαίος εννεαψήφιος όπως σε όλα τα προηγούμενα Δελτία Τιμών, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνεται διπλός έλεγχος κατά την ενημέρωση των μητρώων.
  • Από πολλά φάρμακα λείπουν οι μορφές και αναγκαζόμαστε να συσχετίζουμε τον κωδικό του παλαιού Δελτίου Τιμών με τον νέο για να εντοπίσουμε μέσω του κωδικού και όχι της περιγραφής, για πιο ακριβώς προϊόν πρόκειται. Για παράδειγμα σε όλες τις αλοιφές δεν υπάρχει ο χαρακτηρισμός ointment ή cream και εμφανίζονται δύο ακριβώς όμοια προϊόντα με διαφορετικές τιμές.
  • Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλα προϊόντα όπου η περιγραφή είναι παρόμοια για το ίδιο προϊόν και εμφανίζονται δύο κωδικοί με δύο διαφορετικές τιμές. Για παράδειγμα Depon Blist 2 X 10 με  Χ.Τ. 0,52 και Depon Blister 2 X 10 με Χ.Τ. 0,44 ενώ στο προηγούμενο Δελτίο το ένα προϊόν ήταν tabl. Και το άλλο  F.C.

Η  απουσία της περιγραφής όπως την αναφέραμε στα δύο προηγούμενα παραδείγματα, παρουσιάζεται σε δεκάδες προϊόντακαι προφανώς είναι αποτέλεσμα του διαφορετικού αρχείου που τηρεί ο ΕΟΦ από αυτό που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται σε όλη την αλυσίδα τιμολόγησης, διανομής και χορήγησης φαρμάκων και που ανταποκρίνεται στην μοναδική περιγραφή των προϊόντων .

Θεωρούμε εξαιρετικά επείγον και απόλυτα αναγκαίο για την αποφυγή λαθών, να βρεθεί μια λύση προσαρμογής του αρχείου σας στις μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες κωδικοποιήσεις και περιγραφές.

Παρακαλούμε για την άμεση  ενημέρωσή μας.

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               

 ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ MSc                                 

 Κοινοποίηση:

 - Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά

- Γεν. Γραμματέα Υπ. Υγείας  κ. Π. Καλλίρη

- Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας  κ. Χ. Παπανικολάου

- Αντιπρόεδρο ΕΟΦ κ. Μ. Σκουρολιάκου

 

Απάντηση    Ε.Ο.Φ.:

 

Εκ μέρους της Α΄Αντιπροέδρου του ΕΟΦ, κας Μ. Σκουρολιάκου, σας στέλνουμε πως θα μπορούσε πρακτικά στο excel να γίνει η ενοποίηση.

Κωδικοί ΕΟΦ

Mε εκτίμηση,

Γραφείο Προέδρου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τρίτη, Νοέμβριος 27, 2012