Εγγραφή | Είσοδος

Εργαλείο Αυτοαξιολόγησης Νοσοκομειακού Φαρμακείου (SAT)

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας προωθούμε επιστολή της ΕΑΗΡ, σχετικά με ηλεκτρονική εφαρμογή που βοηθά στην καταγραφή και την αξιολόγηση της  λειτουργίας κάθε Νοσοκομειακού Φαρμακείου στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Θεωρούμε ότι η χρήση αυτής της πλατφόρμας (Self-Assessment Tool , SAT) μας βοηθάει όλους:

  • Στην επικοινωνία των προβλημάτων μας με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων
  • Στην επικοινωνία των προβλημάτων μας με τις Υγειονομικές Περιφέρειες
  • Στην διεκδίκηση -προς το Υπουργείο Υγείας-  αιτημάτων  μας  που έχουν σχέση με την βελτίωση των συνθηκών, την αύξηση του προσωπικού και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η συνεισφορά όλων μας είναι καθοριστική   για το μέλλον του κλάδου μας.

Τις επίσημες (official) αξιολογήσεις συμπληρώνουν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής μόνον οι Διευθυντές ή και  Υπεύθυνοι των Νοσοκομειακών Φαρμακείων, αφού δημιουργήσουν πρώτα κωδικό πρόσβασης στην πλατφόρμα. Οδηγίες για τη συμπλήρωση του SAT μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Ambassadors:

Πετρόγγονας Μαρίνος (mpetrongonas@gmail.com) & Αλλαγιάννη  Καλλιόπη (pepyzouveleki@gmail.com) ή με το email της Π.Ε.Φ.Ν.Ι (pefni@cosmotemail.gr).

 

Εκ μέρους του

Δ.Σ . της Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

(Ακολουθεί μεταφρασμένη η επιστολή από την ΕΑΗΡ)

 

Με την παρούσα επιστολή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής  Ένωση Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (EAHP) και της Π.Ε.Φ.Ν.Ι., σας ζητούμε να αξιολογήσετε το επίπεδο υλοποίησης της Ευρωπαϊκής  Διακήρυξης για την Νοσοκομειακή Φαρμακευτική στο φαρμακείο του νοσοκομείου σας,  χρησιμοποιώντας το εργαλείο αυτοαξιολόγησης της EAHP (Self-Assessment Tool).

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο εργαλείο εδώ.

Η αξιολόγηση του φαρμακείου σας με το εργαλείο της EAHP διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά. Λάβετε υπόψη ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης είναι ανώνυμα. Η αξιολόγηση αυτή θα αντικαταστήσει την έρευνα της ΕΑΗΡ (ΕΑΗΡ Survey) για το τρέχον έτος.

Το εργαλείο αυτoαξιολόγησης σας παρέχει εξατομικευμένα σχέδια δράσης για το φαρμακείο σας (για να κατανοήσετε καλύτερα την Ευρωπαϊκή  Διακήρυξη για την Νοσοκομειακή Φαρμακευτική), καθώς και τη δυνατότητα σύγκρισης του νοσοκομείου σας με άλλα νοσοκομεία, στην Ελλάδα και  την Ευρώπη.

Είναι σημαντικό όλα τα φαρμακεία των νοσοκομείων των κρατών μελών της ΕΑΗΡ να συμπληρώσουν το εργαλείο, ώστε να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα που θα βοηθήσουν να προσαρμόσουμε τις στρατηγικές μας, για να προχωρήσουμε προς ασφαλέστερες και σύγχρονες υπηρεσίες νοσοκομειακής φαρμακευτικής στην Ευρώπη.

Το εργαλείο αυτοαξιολόγησης  είναι μεταφρασμένο  στα Ελληνικά.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

 

Π.Ε.Φ.Ν.Ι. - Ε.Α.Η.Ρ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Οκτώβριος 7, 2019