Εγγραφή | Είσοδος

Ευχαριστήρια επιστολή του Διεθνούς Οργανισμού IHE προς την ΠΕΦΝΙ

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Τις ευχαριστίες προς την ΠΕΦΝΙ  εξέφρασαν τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού IHE (Integrating the Healthcare Enterprise)  για την στήριξη και ενίσχυση που προσέφερε η Ένωση, στην τελευταία συνάντηση της Επιτροπής Προγραμματισμού (Planning Committee) του  Τομέας Φαρμακευτικής του διεθνή οργανισμού IHE, που έγινε στα Χανιά. Στην επιτροπή έχει εκλεγεί δύο φορές  ως Συν-πρόεδρος για τους χρήστες (Co-Chair for users) ο συνάδελφος Λεωνίδας Τζίμης, ο  οποίος εκπροσωπεί  την European Association of Hospital Pharmacists (EAHP)  από το 2008.

 (Στον Οργανισμό ΙΗΕ, κάθε 2 χρόνια εκλέγονται σε κάθε Επιτροπή (υπάρχουν σε κάθε Domain δυο Επιτροπές, μια Technical και μια Planning) 2 Πρόεδροι Επιτροπών (Co-Chairs), ένας που εκπροσωπεί τους Ventors (εταιρίες πληροφορικής) και ένας που εκπροσωπεί τους χρήστες, δηλαδή οργανισμούς πχ ΕΑΗΡ, φορείς πχ Υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας), με μέγιστο επανεκλογής τις 2 φορές, δηλ σύνολο 4 χρόνια)

Ο Οργανισμός IHE είναι μη κερδοσκοπικός, αφιερωμένος στην διαλειτουργικότητα στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών για την υγεία. Τα μέλη του είναι φορείς που εκπροσωπούνται από επαγγελματίες του τομέα της Υγείας και της Πληροφορικής και έχει σκοπό να βελτιώσει τον τρόπο που τα Υπολογιστικά Συστήματα Υγειονομικής Περίθαλψης ανταλλάσσουν πληροφορίες.

Στόχος του IHE είναι να βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη παρέχοντας προδιαγραφές, εργαλεία και υπηρεσίες για τη διαλειτουργικότητα. Εμπλέκει τους κλινικούς ιατρούς, τις υγειονομικές αρχές, τη βιομηχανία και τους χρήστες να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις βασισμένες σε πρότυπα για τις ζωτικές ανάγκες πληροφοριών για την υγεία.

Στην ευχαριστήριο επιστολή  προς την πρόεδρο της ΠΕΦΝΙ κυρία Δέσποινα Μακριδάκη  η Επιτροπή  του ΙΗΕ  αναφέρει την πρόοδο που έγινε στην διάρκεια της συνάντησης στα Χανιά και αφορά στην επιτάχυνση ολοκλήρωσης  των διαδικασιών συστημάτων σχετικά με την διαχείριση της φαρμακευτικής αγωγής και στον ασφαλή εφοδιασμό προϊόντων  υγείας . 

Σε μια δημιουργική και ευχάριστη συνεδρία δόθηκε η δυνατότητα στον κ. Τζίμη και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής να προχωρήσουν την εργασία τους για τη δημιουργία προτύπων, τεχνικών προδιαγραφών και διαδικασιών σχετικών με τη διακίνηση φαρμάκων σε περιβάλλον νοσοκομειακού φαρμακείου και φαρμακείου της κοινότητας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν τους χώρους του νοσοκομειακού φαρμακείου από τον Διευθυντή του Λεωνίδα Τζίμη

 

Την ευχαριστήρια επιστολή μπορείτε να την δείτε επισυναπτόμενη παρακάτω

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Παρασκευή, Αύγουστος 18, 2017