Εγγραφή | Είσοδος

>Η "Λευκή Βίβλος" Για Τη Νοσοκομειακή Και Κοινοτική Φαρμακευτική

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

>Η “Λευκή Βίβλος” (White Paper) για τη Διασυνδεσιμότητα των Πληροφοριακών Συστημάτων στη Νοσοκομειακή Φαρμακευτική και στη Κοινοτική Φαρμακευτική, μετά από ένα χρόνο προσπαθειών, είναι έτοιμη. Έχει αναρτηθεί η Έκδοση Νο 1, στην ιστοσελίδα του προγράμματος και μπορείτε να την “κατεβάσετε” και να τη μελετήσετε.

Η προσπάθεια αυτή είναι η πρώτη που γίνεται για το χώρο μας σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό δείχνει τη χρησιμότητά της.

Για την Έκδοση Νο 1.0 συνεργάστηκαν 14 επιστήμονες από διάφορους κλάδους (πληροφορικοί, αρχιτέκτονες λογισμικού, φαρμακοποιοί, φυσικοί, μαθηματικοί, γιατροί) από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την EAHP – European Association of Hospital Pharmacists – Ευρωπαϊκή Ένωση Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών- συμμετείχαν οι Simon Letellier, Jacqueline Surugue, Rob Moss και Λεωνίδας Τζίμης.

Για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των διαφόρων πληροφοριακών συστημάτων στον τομέα της Φαρμακευτικής, είναι σημαντικό ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να έχουν συμφωνήσει σε ένα σύνολο κοινών προτύπων επικοινωνίας.

Σκοπός της Λευκής Βίβλου είναι να εντοπιστούν τα κρίσιμα σημεία για την διαλειτουργικότητα των αναγκών του τομέα της Φαρμακευτικής, να περιγράψει τα αντίστοιχα στοιχεία διαλειτουργικότητας, να χρησιμοποιήσει υποθέσεις και να προτείνει μια σειρά από πρότυπα για την εφαρμογή τους.

Η Λευκή Βίβλος μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για την ανάπτυξη ενός ή περισσότερων συστημάτων για τη Διαλειτουργικότητα στη Φαρμακευτική.

Το IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) είναι μια πρωτοβουλία από επαγγελματίες του τομέα της υγείας και της βιομηχανίας που έχει σκοπό να βελτιώσει τον τρόπο που υπολογιστικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης ανταλλάσουν πληροφορίες.

Συστήματα που υποστηρίζουν τα IHE Integration Profiles συνεργάζονται καλύτερα, είναι ευκολότερο να εφαρμοσθούν και να βοηθήσουν τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες πιο αποτελεσματικά. Ο στόχος είναι η αποτελεσματική παροχή της βέλτιστης ιατρικής φροντίδας.

Τα διάφορα Profiles περιγράφουν κλινικές χρήσεις, περιπτώσεις διαχείρισης πληροφοριών και προσδιορίζουν το πως πρέπει να χρησιμοποιούνται τα υφιστάμενα πρότυπα (HL7, DICOM, κτλ ,…) για την αντιμετώπισή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στις διευθύνσεις:

http://www.ihe.net/
http://nosfar.blogspot.com/2008/04/ihe-pharmacy.html
http://nosfar.blogspot.com/2009_02_01_archive.html

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Απρίλιος 27, 2009