Εγγραφή | Είσοδος

Η Π.Ε.Φ.Ν.Ι . ζητάει την παράταση της θητείας των υπηρετούντων επικουρικών φαρμακοποιών

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

 Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα                     Τηλ/Φαξ: 210-7753104

www.pefni.gr                              ...        E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr

Αθήνα, 12-6-2014                                                                                                                     Αρ. Πρωτ 538

 

 

Προς

 

- Υπουργό Υγείας κο Μ. Βορίδη

 

- Αναπλ.Υπουργό Υγείας κο Λ. Γρηγοράκο

 

 

ΘΕΜΑ: Παράταση θητείας Επικουρικών Φαρμακοποιών

 

 

Σχετικά: 1.Ν. 3329/05 (ΦΕΚ81/Α'/2005)

2.Ν.3868/10 (ΦΕΚ 129/Α'/2010)

3.Ν.4052/12 (ΦΕΚ 41/Α'/2012)

 

Αξιότιμοι κ.κ.

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα στα ήδη υποστελεχωμένα φαρμακευτικά τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων υπηρετούν 25 Επικουρικοί Φαρμακοποιοί, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν σε λίγους μήνες.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσηλευόμενων , αλλά, και των  εξωτερικών ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία της χώρας. Σε κάποιες δε, περιπτώσεις, υπηρετούν ως μοναδικοί φαρμακοποιοί σε νοσοκομειακές μονάδες τόσο της περιφέρειας όσο και ακριτικών νησιών.

 

Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίζουμε ότι περισσότερα από 10 νοσοκομειακά φαρμακεία, κάποια από αυτά σε τουριστικούς  προορισμούς ( Κω, Κύθηρα, Κάρυστος, Κύμη, Λευκάδα, Καρπενήσι, Τρίκαλα κ.ά.), λειτουργούν αυτή τη στιγμή παράνομα χωρίς νοσοκομειακό φαρμακοποιό, με όποιους κινδύνους αυτό ενέχει για τη Δημόσια Υγεία.

 

Κύριοι,  ο ρόλος που διαδραματίζουν οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί στην ορθολογική χρήση των φαρμάκων και τον έλεγχο των δαπανών έχει αποδειχθεί περίτρανα στην πράξη. Αντιθέτως, όπου απουσίαζε ο Φαρμακοποιός, η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε και ο στόχος των γενοσήμων δεν επιτεύχθηκε.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε πολύ όπως προβείτε σε παράταση της θητείας των Επικουρικών Φαρμακοποιών και σε πρόσληψη νέων όπου χρειάζονται, μέχρι την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

Τέλος, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την καθυστέρηση με την οποία γίνονται οι προσλήψεις των Επικουρικών φαρμακοποιών μέσω ΑΣΕΠ και να σας παρακαλέσουμε να διερευνήσετε τρόπο πρόσληψης ανάλογο με αυτόν των ιατρών μέσω των οικείων ΥΠΕ και των Νοσοκομείων.

 

Με τιμή

    Για το Δ. Σ.  ΠΕΦΝΙ

                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     Δέσποινα Μακριδάκη                                     Βασίλης Γούλας

 

Κοινοποίηση:

- Γεν.Γραμματέα Υπ. Υγείας

- Γεν. Γραμματέα Δημ. Υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τετάρτη, Ιούνιος 25, 2014