Εγγραφή | Είσοδος

Νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί : Οι αφανείς 'ήρωες ' κατά του κοροναϊού

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί : Οι αφανείς  'ήρωες ' κατά του κοροναϊούΔημοσιεύθηκε : 09 Απριλίου 2020Pin It

Της Νικολέτας Ντάμπου 

 Οι νοσοκομειακοί  φαρμακοποιοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κοροναϊού μαζί με τους γιατρούς αλλά και τους νοσηλευτές καθώς και όλο το υπόλοιπο προσωπικό, στα κρατικά νοσοκομεία.

Ο αγώνας για την αντιμετώπιση του "αόρατου εχθρού" του SARS-CoV-2 στα νοσοκομεία , δίνεται συνολικά απ’ όλους τόσο από τους γιατρούς αλλά και τους νοσηλευτές καθώς και τους νοσοκομειακούς  φαρμακοποιούς . Όλοι μαζί δουλεύουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το καθήκον και χωρίς φόβο για το κίνδυνο που διατρέχουν , προκειμένου να περιθάλψουν τους ασθενείς αλλά και να προστατέψουν τις οικογένειες τους .

Ωστόσο, ανύπαρκτες είναι οι αναφορές στους νοσοκομειακούς  φαρμακοποιούς από κυβερνητικά στόματα, ώστε να αναδειχθούν οι ανάγκες τους και να συμπεριληφθούν στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την βελτίωση των συνθήκων της δουλειάς τους στα κρατικά νοσοκομεία , με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 , σύμφωνα με το ρεπορτάζ του healthweb.gr

Ποικιλοτρόπως, οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί και με περίσσεμα ψυχής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του κοροναϊού,, στηρίζοντας από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους νοσηλευόμενους όσο και την μεγάλη μερίδα ευπαθών ασθενών που εξυπηρετούνται από εκείνους διαχρονικά  .

Συγκεκριμένα, την περίοδο αυτή της πανδημίας του κοροναϊού , το φαρμακείο του κάθε κρατικού νοσοκομείου λειτουργεί με λιγότερους υπαλλήλους καθώς κάποιοι κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού ή αναρρωτικής , με αποτέλεσμα το προσωπικό που μένει πίσω να είναι λιγοστό αλλά πολύ φιλότιμο για να κοιτάζει το ρολόι και αποχωρεί μετά την λήξη του 8ωρου για το σπίτι του. Δίνοντας, λοιπόν, μεγάλη μάχη για να στηρίξουν και να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των ασθενών που νοσηλεύονται ( φάρμακα, αλλαγή αγωγής κλπ) όσο και των εξωτερικών ασθενών που είναι ευπαθής ομάδες και εξυπηρετούνται με ραντεβού για λόγους ασφάλειας και προφύλαξης.

Παράλληλα, στην καθημερινότητα ο νοσοκομειακός φαρμακοποιός καλείται να φέρει εις πέρας και δουλειές όπως παραγγελίες, παραλαβές, πληροφόρηση αλλά και επικοινωνία για ελλείψεις καθώς και να στείλει ενημέρωση για διακινούμενα φάρμακα, αντιβιοτικά  , αντισηπτικά ( αποθέματα) . Και μαζί με όλα τα παραπάνω ο φαρμακοποιός του νοσοκομείου ασχολείται και με τα πιο επιστημονικά θέματα που οφείλει να είναι η πραγματική απασχόληση του δηλαδή να πληροφορεί σωστά τους επισκέπτες, για το πλύσιμο των χεριών αλλά και την χρήση των μασκών καθώς και για ό,τι νεότερο υπάρχει σχετικά με τον ιό αλλά και τα μέτρα καθώς και τα φάρμακα.

Οι παραπάνω ήρωες,λοιπόν, μαζί με τους τραυματιοφορείς αλλά και τους εργαστηριακούς, δικαιούνται πέρα από το χειροκρότημα μας να λάβουν και τα επιδόματα καθώς και τα σχετικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα .

 Δείτε το σχετικό δημοσίευμα

{C}{C}{C}{C}

www.healthweb.gr/health-news/perissotera/eidiseis-farmakopoion/34185">http://www.healthweb.gr/health-news/perissotera/eidiseis-farmakopoion/34185">http://health-news/perissotera/eidiseis-farmakopoion/34185

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τρίτη, Απρίλιος 14, 2020