Εγγραφή | Είσοδος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

«Νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, οι ειδικοί για τη φαρμακευτική αγωγή στη διεπιστημονική ομάδα φροντίδας του ασθενούς». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού που είναι η 25η Σεπτεμβρίου .

Η ΠΕΦΝΙ συμμετέχει στον εορτασμό για την ημέρα αυτή θεωρώντας ότι αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία να προβληθεί ο ρόλος του φαρμακοποιού, ως ειδικού για τα φάρμακα, για την διασφάλιση της ανάγκης για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων από τους ασθενείς.

Πατήστε ΕΔΩ να δείτε σχετικό Link στην ιστοσελίδα μας.

Περιγράφοντας τον ρόλο και την  προσφορά των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών θέλουμε να επισημάνουμε ότι  :

• Οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί είναι οι εξειδικευμένοι επιστήμονες για την  φαρμακευτική αγωγή του ασθενή και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της διεπιστημονικής ομάδας που εργάζεται για τη θεραπεία του

• Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί εργάζονται για τη φροντίδα των ασθενών εξασφαλίζοντας την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των φαρμάκων.

• Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί χρησιμοποιούν με σύνεση όλους τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη φαρμακευτική αγωγή στον ασθενή.

• Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί με βάση τη γνώση και την εμπειρία τους εργάζονται ώστε όλοι οι ασθενείς να έχουν άμεση πρόσβαση στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζονται

 Όπως τονίζει η ανακοίνωση της EUROPEAN ASSOCIATION OF HOSPITAL PHARMACISTS συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού ,είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Φαρμακοποιούς, τους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς και τους Επιστήμονες Υγείας, να ενωθούν για την αναγνώριση των πολλαπλών ρόλων  του Νοσοκομειακού φαρμακοποιού.

 

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Πέμπτη, Σεπτέμβριος 27, 2018