Εγγραφή | Είσοδος

>Παράνομες Προκηρύξεις Θέσεων Του Κλάδου Φαρμακοποιών ΕΣΥ

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

>Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Μιχαλακοπούλου 99, 
115 27 Αθήνα 
Τηλ/Φαξ: 210-7753104 
http://www.pefni.gr 
E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr

Αθήνα,26/9/2006
Αρ. Πρωτ.:31

Προς τον κ. Βέη 
Πρόεδρο Α.Σ.Ε.Π.

ΘΕΜΑ : Παράνομες προκηρύξεις θέσεων του κλάδου φαρμακοποιών ΕΣΥ

Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια Διοικητική εκκρεμότητα που διέπει τον κλάδο των νοσοκομειακών φαρμακοποιών και που άπτεται και της δικής σας υπηρεσίας.
Με τους νόμους 2519/1997 ( ΦΕΚ 165/97 Τ. Α’ ) και ( ΦΕΚ 37/2001 Τ.Α΄ ) μετατράπηκε η υπηρεσιακή κατάσταση των νοσοκομειακών φαρμακοποιών και από ενταγμένοι σε κλάδο ΠΕ 5 Φαρμακοποιών εντάχθηκαν σε κλάδο νοσοκομειακών φαρμακοποιών ΕΣΥ. Σήμερα όλοι οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί που υπηρετούν στα Δημόσια νοσοκομεία κατέχουν Οργανικές διαβαθμισμένες θέσεις του κλάδου νοσοκομειακών φαρμακοποιών ΕΣΥ και υπηρετούν ως Διευθυντές, Επιμελητές Α’ , Επιμελητές Β’ , και Επιμελητές Γ’ . Ωστόσο από ολιγωρία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας δεν έχει εκδοθεί εδώ και 13 χρόνια ένα εξουσιοδοτικό του νόμου Προεδρικό Διάταγμα , που θα ρυθμίζει τις διαδικασίες προκήρυξης και πλήρωσης των θέσεων και γενικώς την εξέλιξη των φαρμακοποιών του κλάδου νοσοκομειακών φαρμακοποιών ΕΣΥ που θα είναι ανάλογες των γιατρών του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία προκήρυξη.
Επιπροσθέτως οι οργανισμοί των νοσοκομείων, ακόμη και όσοι εκδίδονται σήμερα, δεν εμφανίζουν τις υφιστάμενες διαβαθμισμένες θέσεις του κλάδου νοσοκομειακών φαρμακοποιών ΕΣΥ με αποτέλεσμα όταν συνταξιοδοτηθεί κάποιος συνάδελφος , που κατέχει διαβαθμισμένη οργανική θέση, η Διοίκηση συνεχίζει παρανόμως να παρουσιάζει την κενή θέση ως ΠΕ5 Φαρμακοποιών και ως τέτοια να ζητείται από το ΑΣΕΠ να προκηρυχθεί.
Θεωρούμε ότι το ΑΣΕΠ θα πρέπει να σταματήσει να προκηρύσσει παρανόμως τις κενούμενες θέσεις του κλάδου νοσοκομειακών φαρμακοποιών ΕΣΥ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Dr ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΚΑΣ MSc ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ

Κοινοποίηση:

Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο
Υφυπουργό Υγείας κ. Α. Γιαννόπουλο
Γεν. Διευθύντρια Υγείας κ. Παπαδιά
Δ/νση ΝΠΔΔ 
Πρόεδροι ΔΥΠΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Οκτώβριος 2, 2006