Εγγραφή | Είσοδος

Σαλμάς: 50 Φαρμακοποιοί Στα Νοσοκομεία Για Τα Ογκολογικά Φάρμακα

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Με επιπλέον 50 φαρμακοποιούς αναμένεται να στελεχωθούν τα νοσοκομειακά φαρμακεία, με κύρια αποστολή την εξυπηρέτηση των ογκολογικών ασθενών και τη διαχείρηση των ογκολογικών φαρμάκων.

Η ενίσχυση των φαρμακείων του ΕΣΥ ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης μεταξύ των υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και Αντώνη Μανιτάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. (Πηγή: ygeia360.gr, από τη Νίνα Κομνηνού)

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν πρόκειται για νέες προσλήψεις ή για μετατάξεις στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των νοσοκομειακών τμημάτων και κλινικών με βάση την αξιολόγησή τους και με στόχο τη συγχώνευσή τους.

Στο θέμα των συγχωνεύσεων κλινικών αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

Όπως εξήγησε ο κ. Μ. Σαλμάς, θα ξεκινήσει αξιολόγηση των κλινικών και σύγκριση των αποτελεσμάτων της πορείας κάθε ομοειδούς κλινικής (θεραπευτικά αποτελέσματα, ερευνητικά προγράμματα, χρόνος νοσηλείας των ασθενών, επιτυχή έκβαση θεραπείας, κ.λπ.) με στόχο να συγχωνευθούν όλες σε μία με επικεφαλής τον Διευθυντή της καλύτερης κλινικής.

Π. . αν σε ένα νοσοκομείο υπάρχουν 4 παθολογικές κλινικές, είπε ο κ. Μ. Σαλμάς, τότε όλες θα αξιολογηθούν, θα συνενωθούν και Διευθυντής του τομέα θα αναλάβει ο Διευθυντής που η κλινική του έχει επιδείξει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στην ίδια εκπομπή ο κ. Σαλμάς ανέφερε, ότι θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υγείας έτσι ώστε να εξασφαλισθούν χαμηλότερες τιμές στα νοσήλια, τα διαγνωστικά εργαστήρια, τις εξετάσεις, κ.λπ.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργος Υγείας απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει πλαφόν στις δαπάνες υγείας, ξεκαθάρισε ότι αυτό το μέτρο δεν συζητιέται καν γιατί είναι ενταλώς ανεφάρμοστο.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τρίτη, Σεπτέμβριος 4, 2012