Εγγραφή | Είσοδος

Στερείται άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα το προϊόν Arthro-ACE Specific Formula

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Arthro – ACE Specific Formula 
 

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γερμανίας, το προϊόν Arthro – ACE Specific Formula (60 κάψουλες), που παράγεται από την εταιρεία Good Harvests (Asia) Trading Co, Ltd (δεν αναφέρεται διεύθυνση), μετά από ανάλυση βρέθηκε να περιέχει τη φαρμακευτική πρώτη ύλη Indometacin η οποία δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Σύμφωνα με την επισήμανση το προϊόν περιέχει φυσικά βότανα. Η ανάλυση έδειξε μία μέση περιεκτικότητα 11,65mg Indometacin/capsule. Σύμφωνα με την επισήμανση συνιστάται ημερήσια δόση 6 καψουλών δηλαδή μία λήψη 70mg / ημέρα δραστικής α’ ύλης Indometacin. Αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.
Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Διευκρινίζουμε ότι δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα ως φαρμακευτικό προϊόν. 
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Αύγουστος 27, 2018