Εγγραφή | Είσοδος

>Συνάντηση Με Την Πολιτική Ηγεσία Του ΥΥΚΑ

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

>

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα Τηλ/Φαξ: 210-7753104

Αθήνα 14-5-2010
Αρ. πρωτ.: 235

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με την πολιτική Ηγεσία του ΥΥΚΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από συνεχείς προσπάθειες του συλλόγου μας για συνάντηση με την Υπουργό Υγείας και με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τελευταία από την έκδοση της εγκυκλίου του ΥΥΚΑΛ (Διαδικασίες Διαχείρισης Φαρμάκων στο Νοσοκομείο) & την ΚΥΑ (Κατάλογος χορηγούμενων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων από Νοσοκομειακά Φαρμακεία – 89 φάρμακα) επιτεύχθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΦΝΙ με τους Γενικούς Γραμματείς του ΥΥΚΑ κ.κ. Α. Δημόπουλο και Ν. Πολύζο, την Τρίτη 11 Μαΐου 2010.
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν, κατά προτεραιότητα, θέματα που αφορούν την υλοποίηση της εγκυκλίου με αρ.πρ. οικ 39372/31-3-10 και της ΚΥΑ με Αρ. Πρωτ. Φ80000/οικ.11385/1394 στα 132 κρατικά νοσοκομεία της χώρας μας, δεδομένου ότι δεν έχουν τεθεί ακόμη οι απαραίτητες προϋποθέσεις και δεν έχουν αναπτυχθεί οι απαραίτητες υποδομές για την υποστήριξη του νοσοκομειακού φαρμακείου στην εφαρμογή των άρθρων των παραπάνω εγγράφων.
 
Συγκεκριμένα, οι Γ.Γ. δεσμεύτηκαν ότι:
 
  • Θα γίνουν τουλάχιστον 100 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείου) στα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων μέχρι το τέλος του 2010 και θα ολοκληρωθεί η έκδοση του ΠΔ που αφορά την πρόσληψη και εξέλιξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών. Ταυτόχρονα θα καταστεί δυνατή η πρόσληψη «επικουρικών φαρμακοποιών» ή φαρμακοποιών με σύμβαση ορισμένου χρόνου, όπου αυτό είναι απαραίτητο.
  • Θα κατατεθούν άμεσα οι απαραίτητες τροπολογίες ώστε να υπάρξει θεσμοθέτηση της Επιτροπής Φαρμάκων και ανάπτυξη νοσοκομειακού συνταγολογίου, προσαρμοσμένου στις πραγματικές ανάγκες κάθε νοσοκομείου. Έγινε δεκτή η πρόταση της Π.Ε.Φ.Ν.Ι για την συγκρότηση και λειτουργία Επιτροπής Φαρμάκων σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο
  • Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες παραλαβής των ΟΠΣυ στα περισσότερα νοσοκομεία μέχρι το τέλος του 2010.
  • Θα υποστηριχθούν άμεσα, με επαρκή στελέχωση, ικανοποιητικές υποδομές και επαρκείς πόρους τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, ώστε να καταστεί εφικτή η εξυπηρέτηση των πολιτών με συνταγές ειδικών φαρμάκων υψηλού κόστους και η εξοικονόμηση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Θα γίνουν τροποποιήσεις στο ΠΔ 108, ώστε να αποδεσμευτούν τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων από την διαχείριση και διακίνηση υλικών που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του φαρμακευτικού υλικού (π.χ. υγειονομικό υλικό και χημικά-αντιδραστήρια) και να ενισχυθεί ο κλινικός ρόλος του νοσοκομειακού φαρμακοποιού στην φαρμακευτική υποστήριξη του ασθενή και Έλληνα πολίτη.
Συνάδελφοι, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και με τις ενέργειές μας προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά σε οτιδήποτε αφορά τον κλάδο μας.
Με τιμή
Για το Δ. Σ. ΠΕΦΝΙ
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ …………………….. Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

…………….. ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ MSc ……………. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ MSc

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Παρασκευή, Μάιος 14, 2010