Εγγραφή | Είσοδος

Συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΦΝΙ με τον Υπουργό Υγείας κο Α.Ξανθό

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Tην Παρασκευή 18-12-15, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού με την πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της ΠΕΦΝΙ.

Η συνάντηση επιδιώχθηκε εσπευσμένα απο την πρόεδρο με αφορμή την κατάθεση και παρουσίαση (15-16/12) του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και στο οποίο υπήρχαν και θέματα του Υ.Υ.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας, διήρκησε περιπου 1,5 ώρα και πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό και οικείο κλίμα.

Αρχικά απο πλευράς του ΔΣ εκφράστηκαν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί του Κλάδου σε σχέση με την τροπολογία που προτίθεται να προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Υγείας και αφορά τον τρόπο εφημέρευσης των ιατρών και λοιπων μη ιατρών επιστημόνων (φαρμακοποιών κλπ ).

Στο θέμα της εφημέρευσης, επισημάνθηκε επίσης στο κύριο υπουργό οτι θα πρέπει να προστεθεί η δυνατότητα χρήσης ρεπό μετα απο ενεργό εφημέρευσης σε όλους.

Απο την πλευρά του κου Ξανθού εκφράστηκε η άποψη ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι απαραίτητη βάση της οδηγίας της ΕΕ σχετικά με το εργατικό δικαίωμα των εργαζομένων για εργασία μέχρι 48 ώρες την εβδομάδα.

Εν συνεχεία εκφράστηκαν στον κο Ξανθό οι θέσεις της ΠΕΦΝΙ για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο μας όπως : η διευθέτηση της βαθμολογικής εξέλιξης,το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, η πλήρης εφαρμογή του Ολοήμερου Φαρμακείου , οι προσλήψεις φαρμακοποιών και βοηθών φαρμακείου, ο τρόπος πρόσληψης των επικουρικων φαρμακοποιών.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το φάρμακο και τη λειτουργία των νοσοκομείων όπως : οι μειωμένοι προϋπολογισμοί φαρμάκων, η εφαρμογή του Clawback, η χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς της Πρόνοιας, οι λειτουργίες την Επιτροπών του νοσοκομείου που συμμετέχουν οι φαρμακοποιοί , η λειτουργία των μονάδων διάλυσης κυτταροστατικων φαρμάκων , ο ρόλος μας στην ΠΦΥ και τις δομές ΠΕΔΥ . Για όλα τα θέματα υπήρξε δημιουργικούς διάλογος και εκφράστηκαν αναλυτικα και εμπεριστατωμένα οι απόψεις και οι προβληματισμοί της ΠΕΦΝΙ.

Ο ίδιος ο κος υπουργός κατέγραψε τα θέματα και τις προτάσεις μας και εξέφρασε την επιθυμία του για συνέχιση της συνεργασίας με την ΠΕΦΝΙ σε πιο τακτική βάση.

Είναι δεδομένο οτι και απο τη πλευρά μας θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα σε όλες τις κατευθύνσεις

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας
Δέσποινα Μακριδάκη                    Βασίλης Γούλας


 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Σάββατο, Δεκέμβριος 19, 2015