Εγγραφή | Είσοδος

>Χορήγηση Των 89 Φαρμάκων Από Τα Κρατικά Νοσοκομεία

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

>

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα Τηλ/Φαξ: 210-7753104

Αθήνα 1-10-2010
Αρ. πρωτ.: 261

Προς : τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: Χορήγηση των 89 φαρμάκων από τα κρατικά νοσοκομεία

Κύριε Υπουργέ,

Με την αριθμ. πρωτ.Φ80000/ΟΙΚ.22101/2493 (ΦΕΚ 1326 Β΄/27-8-2010) απόφαση των Υπουργών Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι εξωτερικοί ασθενείς ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ και των ασφαλιστικών οργανισμών αρμοδιότητας Γ.Γ.Κ.Α. ή οι δικαιούμενοι περίθαλψης δυνάμει ειδικών διατάξεων για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, μπορούν πλέον, να προμηθεύονται τα φάρμακα τους, χωρίς συμμετοχή σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.3816/2010 τόσο από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων όσο και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Κατά την συνάντηση που είχαμε στις 29 Ιουνίου 2010 με τους Γ.Γ. του ΥΥΚΑ, είχαμε λάβει την διαβεβαίωση ότι τα προαναφερόμενα φάρμακα θα χορηγούνται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, πράγμα που μέχρι και σήμερα, δυστυχώς, αν και έχει νομοθετηθεί, δεν έχει εφαρμοστεί.

Εξ όσων γνωρίζουμε, ο Π.Φ.Σ. ενημερώνει τα μέλη του ότι δικαιούνται να μην εκτελούν συνταγές με τους όρους που αναφέρονται στην παραπάνω εγκύκλιο, για οικονομικούς λόγους.

Συνεπώς, τα νοσοκομειακά φαρμακεία συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να δέχονται το σύνολο των παραπάνω συνταγών αν και δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί με το επιπλέον προσωπικό που υποσχεθήκατε και το οποίο είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε πολύ καλά τον φόρτο εργασίας που προκύπτει από την τήρηση των πρόσφατων εγκυκλίων του ΥΥΚΑ για την ορθολογική χρήση των φαρμάκων. Όπως αντιλαμβάνεστε, η εκτέλεση των παραπάνω συνταγών έχει επιβαρύνει αφόρητα το προσωπικό των νοσοκομειακών φαρμακείων της χώρας και έχει ανατρέψει και αποδεκατίσει τους προϋπολογισμούς των δημόσιων νοσοκομείων.

Παρακαλούμε όπως άμεσα μας απαντήσετε, πώς πρόκειται να αντιμετωπίσετε την κατάσταση αυτή, με το σκεπτικό ότι υπάρχουν όρια αντοχής για όλους τους συναδέλφους μας

Με τιμή
Για το Δ. Σ. ΠΕΦΝΙ
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ …………………………. Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ MSc ………………….. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ MSc

Κοινοποίηση:
Γ.Γ. ΥΥΚΑ κ. Νικόλαο Πολύζο
Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τρίτη, Οκτώβριος 5, 2010