Εγγραφή | Είσοδος

Χωρίς Φαρμακοποιό Παραμένουν 17 Νοσοκομεία Του ΕΣΥ Της Περιφέρειας!

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 16:16

 

Χωρίς φαρμακοποιό παραμένουν 17 νοσοκομεία του ΕΣΥ της περιφέρειας!

Από Βασίλη Βενιζέλο

 

 

Χωρίς φαρμακοποιό παραμένουν ακόμη 17 νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπέγεται για την νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, αλλά και για τη διαχείριση των φαρμάκων στα συγκεκριμένα ιδρύματα.

Πρόκειται για τα νοσοκομεία Ρόδου, Λήμνου, Ικαρίας, Σάμου, ψυχιατρικό Πέτρας Ολύμπου, Βεροίας, Τρικάλων, Καρπενησίου, Καρύστου, Τρίπολης, Άρτας, Λευκάδας, Καλαμάτας, Καλαβρύτων και Αμαλιάδας.

Σε επιστολή της, μάλιστα, προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου 2012 και αριθμό πρωτοκόλλου 411, η πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ Ειρήνη Τσικαλάκη υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: “Την όλη κατάστασης της λειτουργίας των νοσοκομειακών φαρμακείων και της έλλειψης προσωπικού έχουμε εκθέσει στα συλλογικά ευρωπαϊκά όργανα και στον εκπρόσωπο της τρόικας G. Carrone, με την επισήμανση να μην προβληθούν εμπόδια στις τακτικές προσλήψεις φαρμακοποιών στα νοσοκομεία. Η απάντησή του ήταν ότι το θέμα ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη των ελληνικών αρχών να προγραμματίσουν τις αναγκαίες προσλήψεις στα πλαίσια των όρων που έχουν συμφωνηθεί”.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου έχει αντιμετωπίσει παρατύπως και παρανόμως την έλλειψη φαρμακοποιού στο ίδρυμα με την τοποθέτηση… γιατρού στη θέση του εκτελώντα χρέη διευθυντή του φαρμακείου του νοσοκομείου Ρόδου!

Πηγή:

www. ygeia360.gr

 

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τρίτη, Δεκέμβριος 18, 2012