Εγγραφή | Είσοδος

18ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png
18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Το 18ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 6-8 Οκτωβρίου 2017.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΦΕ, ΠΕΦΝΙ & ΠΕΦ

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία ΕΦΕ, ΠΕΦΝΙ & ΠΕΦ, workshop για φαρμακοποιούς με τίτλο "Διαδραστικά μαθήματα σε λιποσωμιακά αντικαρκινικά φάρμακα".

 Το διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο θα εστιάσει στις εφαρμογές της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στη θεραπεία του καρκίνου.

Την οργάνωση και την  ευθύνη του workshop έχει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδροςτης Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος. 

Στο διαδραστικό εργαστήριο που θα βασιστεί σε περιπτωσιολογική μελέτη (case studies), θα μελετηθούν αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και θα συζητηθούν τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων. Η απόκτηση βασικών γνώσεων σχετικά με νέες νανοτεχνολογικές μορφές αντικαρκινικών  φαρμάκων, με την αξιοποίηση των προϊόντων νανοτεχνολογίας, με την κατανόηση της συμπεριφοράς των νέων βιοϋλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και η εξοικείωση με τη λιποσωμιακή τεχνολογία είναι ο βασικός στόχος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου για φαρμακοποιούς που θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ.

Στο workshop που θα λάβει χώρα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στις 13:00-16:00 στην αίθουσα «Γαληνός» στο Ζάππειο Μέγαρο συμμετέχουν επίσης η μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Δρ. Νατάσσα Πίππα (MSc, PhD)  και ο Υποψήφιος Διδάκτορας στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Νικόλαος Ναζίρης(MSc), στελέχη του εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Στους συμμετέχοντες φαρμακοποιούς θα  χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τετάρτη, Οκτώβριος 4, 2017