Εγγραφή | Είσοδος

Εκστρατεία Ενημέρωσης Του Ε.Ο.Φ. Για Την Ορθή Και Ασφαλή Χρήση Των Φαρμάκων

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού  από τον Ε.Ο.Φ. για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων 
 
Ε.Ο.Φ.: Η μη ορθή χρήση φαρμάκων μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
 
Ολοκληρώνεται η Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, εκστρατεία που έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2013.
 
Το ζήτημα που θέλησε να αναδείξει ο Ε.Ο.Φ. μέσω της εκστρατείας ήταν και είναι η προστασία της δημόσιας υγείας σε σχέση με την κυκλοφορία των φαρμάκων. Παράλληλα, σκοπός της εκστρατείας ήταν να ενημερώσει το κοινό, με τρόπο απλό, ώστε να αφυπνίσει και να πείσει τους πολίτες για αλλαγή της συμπεριφοράς τους όσον αφορά την κατανάλωση φαρμάκων.
 
«Δεν παίρνουμε ένα φάρμακο γιατί μας το προτείνει ένας φίλος ή συγγενής, αλλά απευθυνόμαστε στον ειδικό, στο γιατρό ή το φαρμακοποιό μας».
 
Η εκστρατεία του Ε.Ο.Φ. εκτυλίχθηκε μέσω καταχωρίσεων και δημοσιεύσεων στον Τύπο, της ιστοσελίδας της εκστρατείας [http://ekstrateia.eof.gr], καμπάνιας σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, ενώ ακολούθησαν κι άλλες ενέργειες δημοσιότητας.
 
Παράλληλα έχουν μεταδοθεί πέντε θεματικά τηλεοπτικά σποτ με τα κεντρικά θέματα της εκστρατείας [δείτε τα σποτ].
 
Όχι φάρμακα από το ίντερνετ
Αντιβιοτικά μόνο με συνταγή γιατρού
Όχι στα φάρμακα από μη ειδικούς
Μάθετε για τα γενόσημα φάρμακα
Η σύνταγη γιατρού είναι απαραίτητη!
 
Ο Ε.Ο.Φ. απευθύνεται παράλληλα, στους επαγγελματίες της υγείας, τους φορείς του τομέα της Υγείας αλλά και στη φαρμακοβιομηχανία για να στηρίξουν την εκστρατεία του.
 
Ειδικότερα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στηρίζει τους γιατρούς και τους καλεί να εμπιστευθούν τα γενόσημα, να χορηγούν στους ασθενείς τους φάρμακα με χαμηλό κόστος, όπου μπορούν, εξοικονομώντας πόρους για να μπορούν να χορηγούν καινοτόμα (υψηλού κόστους) φάρμακα, όπου είναι απαραίτητα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://ekstrateia.eof.gr
Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Πέμπτη, Οκτώβριος 16, 2014