Εγγραφή | Είσοδος

Αρχείο Αρθρων

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Λίστα νέων φαρμάκων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ

Κοινοποιείται απόφαση του Υπουργείου Υγείας  με θέμα:  «Ένταξη φαρμάκων στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων»

18ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD στις 20 και 21 Ιουνίου 2019

To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 18ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD στις 20 και 21 Ιουνίου 2019,  Athenaeum Intercontinental Hotel.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Ενημέρωτική Επιστολή σχετικά με τα φαρμακευτικά σκευάσματα Xarelto, Pradaxa, Eliquis και Lixiana/Roteas


Κοινοποιείται επιστολή  των Κατόχων Άδειας Κυκλοφορίας Bayer AG, Boehringer Ingelheim International GmbH, Bristol-Myers Squibb/Pfizer EEIG και Daiichi Sankyo Europe GmbH

των προϊόντων Xarelto, Pradaxa, Eliquis και Lixiana/Roteas, σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), που έχει ως σκοπό την ενημέρωση των

Επαγγελματιών Υγείας ότι τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα δε συνιστώνται σε ασθενείς με αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο λόγω του πιθανού αυξημένου κινδύνου για υποτροπιάζοντα θρομβωτικά επεισόδια. 

 

Xeljanz: Περιορισμοί στη χρήση


Περιορισμοί στη χρήση του Xeljanz ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξετάζει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων αίματος στους πνεύμονες

Για το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης πατήστε εδώ.

Για το κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)

παρακαλούμε επισκεφθείτε την διεύθυνση: http://www.ema.europa.eu/

 

 

Annual report EAHP 2018


Δημοσιεύτηκε η πρώτη ετήσια έκθεση της ΕΑΗΡ, η οποία αφορά στα πεπραγμένα της ΕΑΗΡ κατά τη διάρκεια του έτους 2018.

 

Στην ετήσια έκθεση περιγράφονται οι δράσεις της ΕΑΗΡ, που με τη συνεισφορά του Διοικητικού Συμβουλίου,   αλλά και συναδέλφων νοσοκομειακών φαρμακοποιών, στοχεύει στην ανάπτυξη του επαγγέλματός μας και στην βελτιστοποίηση της περίθαλψης των ασθενών στα νοσοκομεία.

 

Ιδιαίτερη σημασία για την ενημέρωση μας έχουν οι πολύ σημαντικές  δράσεις της ΕΑΗΡ που περιγράφονται στην Ετήσια Έκθεση και αφορούν :

Οδηγίες για τη σωστή διαχείριση αντιμικροβιακών παραγόντων (παλαιότερων & νέων) στο νοσοκομειακό χώρο

Αγαπητοί συνάδελφοι,
με αφορμή την επισυναπτόμενη εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας η ΠΕΦΝΙ σας ενημερώνει ότι ήδη προγραμματίζει δράσεις και παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση του νέας εγκυκλίου, η οποία αναγνωρίζει ξεκάθαρα τον ρόλο του Νοσοκομειακού Φαρμακοποιού. Με δεδομένη την υποστελέχωση των νοσοκομείων σε νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς και λοιμοξιολόγους, οι ευθύνες που απορρέουν για τις διοίκησεις σχετικά με την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε διοικητική υποστήριξη είναι ξεκάθαρες.

Κατάλογος Παθήσεων για τις οποίες τα φάρμακα χορηγούνται με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή

Σας κοινοποιούμε το με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΒ4Γ/Γ55/07/οικ14776 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ στο οποίο αναφέρονται οι παθήσεις για τις οποίες χορηγούνται φάρμακα με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή.

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε ΕΔΩ