Εγγραφή | Είσοδος

Αρχείο Άρθρων

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού στις 25 Σεπτεμβρίου

Η 25 Σεπτεμβρίου έχει επιλεγεί παγκοσμίως ως ημέρα του Φαρμακοποιού, αναδεικνύοντας το ρόλο και την προσφορά του στην κοινωνία.

Ο Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός, εργάζεται καθημερινά στο νοσοκομειακό περιβάλλον, με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη θεραπεία των ασθενών.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΑΗΡ [European Association of Hospital Pharmacists] 09-12 June 2022,Βρυξέλλες, Βέλγιο

Στις 09-12 June 2022, στις Βρυξέλλες, διεξήχθη η ετήσια ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ της ΕΑΗΡ [European Association of Hospital Pharmacists]. Σε αυτή συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις  για σημαντικά θέματα που απτονται της άσκησης της Νοσοκομειακης Φαρμακευτικης και που επηρεάζουν τις φαρμακευτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων,σε Πανευρωπαικο Επίπεδο.

Εκπρόσωπος της ΠΕΦΝΙ ήταν ο Μαρίνος Πετρόγγονας, Αντιπρόεδρος της ΠΕΦΝΙ.

Κοινή δήλωση EMA – HMA για την ανταλλαξιμότητα (interchangeability): Τα εγκεκριμένα στην ΕΕ βιοομοειδή είναι ανταλλάξιμα

Οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ στα βιοομοειδή φάρμακα (Biosimilar Medicines Working Party, BMWP  του ΕΜΑ) & το Heads of Medicines’ Agencies (HMA) Biosimilar Working Group συνέταξαν κοινή δήλωση όπου εξηγούν το σκεπτικό με το οποίο θεωρούν τα βιοομοειδή στην ΕΕ ως ανταλλάξιμα από επιστημονικής άποψης.