Εγγραφή | Είσοδος

Αρχείο Αρθρων

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΕΦΝΙ προς τις οικογένειες των θυμάτων της φωτιάς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26-7-18

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της  Πανελλήνιας  Ένωσης  Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων  (ΠΕΦΝΙ) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πύρινης τραγωδίας που έπληξε  την χώρα μας .

Νέο τροποποιητικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων

Αναρτηθηκε στην ισοτοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr) τροποποιητικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων με άμεση εφαρμογή για τους ΚΑΚ, τα νοσοκομεία,  τις ιδιωτικές κλινικές, τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς και  απο 26.7.2018 για τα φαρμακεία.

Όροι και προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης

Δημοσιεύτηκε  στο ΦΕΚ 2840/Β/16.7.2018  η Υπουργική  Απόφαση   με την οποία ορίζονται περιοριστικά οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παραγωγή των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης καθώς και οι  όροι και οι προϋποθέσεις για την κυκλοφορία τους στην ελληνική αγορά ή/και για την εξαγωγή τους, καθώς και για την εισαγωγή τους από άλλο κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από τρίτη χώρα.

Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε ΕΔΩ

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε την λειτουργία της η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού πλήν ιατρών . Η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει αναλυτικά ως εξής :

 

Ανοίγει σήμερα (12.7.2018) η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής loipoepikouriko.moh.gov.gr   για την πρόσληψη και τοποθέτηση του  Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην Ιατρών.

Ανάκληση αριθμού φαρμάκων που περιέχουν βαλσαρτάνη


Σας ενημερώνουμε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξετάζει φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν βαλσαρτάνη από τη Zhejiang Huahai, μετά από ανίχνευση πρόσμιξης. Τα προϊόντα αυτά ανακαλούνται από τις αρμόδιες αρχές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης πατήστε εδώ.

Σημαντική ανακοίνωση σχετικά με το Tecentriq

Ενημερωτική επιστολή σχετικά με το φάρμακο Tecentriq®/ Atezolizumab της εταιρείας Roche, σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) που παρουσιάζει επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τον περιορισμό της ένδειξης πρώτης γραμμής του Tecentriq για τον ουροθηλιακό καρκίνο.