Εγγραφή | Είσοδος

Αρχείο Αρθρων

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Ευχές από την ΠΕΦΝΙ

 


Η πρόεδρος Δέσποινα Μακριδάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων σας στέλνουν τις ευχές τους

 

 

 

EAHP Newsletter-Greek_ November 2016


Διαβάστε το newsletter Νοεμβρίου 2016 της EAHP . Τα κείμενα επιμελήθηκε ο κ. Καρυοφύλλης Τσιακιτζής,  οργανωτικός γραμματέας του ΔΣ  της ΠΕΦΝΙ ,  η κα Σταυρούλα Ευσταθίου Ambassador EAHP  και η κα Καλλιόπη Αλλαγιάννη,  Deputy Implementation Ambassador

ΕΟΦ : Ασφαλής χρήση φαρμακευτικών προϊόντων με βαλπροϊκό

Σας επισυνάπτουμε ενημερωτικό υλικό που απεστάλη από τον Ε.Ο.Φ.που αφορά στην ασφαλή χρήση των φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν βαλπροϊκό και ειδικά στην αποφυγή χρήσης του βαλπροϊκού από κορίτσια/γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη.

Το υλικό είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας επανεξέτασης της ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Α.ΞΑΝΘΟΣ : Προτεραιότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας

Σαφή κατεύθυνση προς ένα δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και προτεραιότητα στην αξιολόγηση της κοινωνίας , ανέδειξε μέσω της ομιλίας του στην Βουλή για τον προυπολογισμό, ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Παραθέτουμε τα βασικά σημεία της ομιλίας του Υπουργού Υγείας

Η Υπουργική Απόφαση για την τιμολόγηση φαρμάκων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημεριδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση για την τιμολόγηση Φαρμάκων (ΦΕΚ3890/Β/2-12-2016) όπου μεταξύ άλλων προβλέπονται οι λεπτομέρειες όσον αφορά την τιμολόγηση προιόντων αναφοράς υπο καθεστώς ή όχι προστασίας και την τιμολόγηση των γενοσήμων .  Επισυνάπτουμε το σχετικό ΦΕΚ .

 

Απόφαση Πολάκη για χορήγηση αυξητικής ορμόνης στα παιδιά

Στον επανακαθορισμό των προϋποθέσεων και των κριτηρίων , στα πλαίσια της  βελτίωσης της διαδικασίας και του θεσμικού πλαισίου έγκρισης για τη χορήγηση αυξητικών ορμονών στα παιδιά, προχωρά με απόφαση του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης .

Πιο συγκεκριμένα  συγκροτούνται επιμέρους επιτροπές χορήγησης Αυξητικής Ορμόνης στα παιδιά, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 


Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας - Τομέας Οικονομικών της Υγείας , διοργανώνει απο τις 13-15 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel ,  το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας 2016 με τίτλο "Η άρση των εμποδίων πρόσβασης και των ανσιοτήτων στην Υγεία: Η αναζήτηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών".

Για να μπείτε στο link του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ