Εγγραφή | Είσοδος

Αρχείο Αρθρων

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

Πανελλήνια
Ένωση
Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών
Ιδρυμάτων

http://pefni.gr/sites/default/files/banner/587_m92HWD_14o_SynNosFarm_Banner_Ioannina.png

Καλό Καλοκαίρι

Η Γραμματεία της Π.ΕΦ.Ν.Ι. δε θα λειτουργήσει μέχρι 27/8 λόγω διακοπών

 

Η γραμματεία της ΠΕΦΝΙ δε θα λειτουργήσει  από 1/8 μέχρι 27/8 λόγω διακοπών. Μπορείτε να στέλνετε τα email σας στη διεύθυνση: pefni@cosmotemail.gr. Ή μπορείτε να στείλετε φαξ στο τηλέφωνο 210-7753104.

Καλό Καλοκαίρι

Αυτοματοποιείται το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για όλες τις κατηγορίες ανασφαλίστων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ απο την  Πέμπτη 27-7-2017 στο σύστημα της  Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης απενεργοποιείται ο φορέας Ταμείο Πρόνοιας  που είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ο χρήστης-ιατρός για τους κατόχους  βι

Παρουσιάσθηκαν οι βασικοί άξονες για την εξάλειψη της ηπατίτιδας C

Οι βασικοί άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης το οποίο αφορά στην εξάλειψη της ηπατίτιδας C μέχρι το έτος 2030, (στρατηγική Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) παρουσιάσθηκαν σήμερα   στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας  με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας.

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την ιατρική χρήση της κάνναβης

Mε κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή και Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού ξεκινά η δημιουργία του κανονιστικού πλαισίου για την ιατρική χρήση της κάνναβης 

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας  «Τα σκευάσματα αυτά ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους, όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και έμετοι λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία, ανορεξία κα.»

Ανάκληση όλων των παρτίδων του "Pharmaton Geriatric soft caps"

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος "Pharmaton Geriatric soft caps" αποφάσισε Ο ΕΟΦ  στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του ΚΑΚ

 Για να δείτε την απόφαση πατήστε ΕΔΩ 

Παρουσίαση Σχεδίου Δρόσης για την εκρίζωση της ιογενούς ηπατίτιδας C

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας, που είναι η 28η Ιουλίου, η Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την εκρίζωση της ιογενούς ηπατίτιδας C στην Ελλάδα, παρουσιάζει την Παρασκευή 28 Ιουλίου ,το Εθνικό Σχέδιο Δράσης  σε ειδική  εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Λ. Αλεξάνδρας 196, Αμπελόκηποι).

Πρός ενημέρωσή σας , σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της Ημερίδας

Υποχρεώσεις ΚΑΚ για την Εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας και τήρηση Προγράμματος Πρόληψης Κύησης

Ενημέρωση σχετικά με Εκπαιδευτικά Υλικά και Προγράμματα Πρόληψης Κύησης

 

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Νομοθεσία και τη σχετική εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας Φαρμάκων, δηλαδή οι φαρμακευτικές εταιρείες, υποχρεούνται να εφαρμόζουν Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου (ΣΔΚ) προκειμένου για την ασφαλέστερη χρήση των φαρμάκων.

Ενημέρωση του ΕΟΦ σχετικά με το Estrogenolit RX Starter Pack

Estrogenolit RX Starter Pack 

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις Γερμανικές Αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος: ΄΄Estrogenolit RX Starter Pack 728μg΄΄.

Διορθωτικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων


Δημοσιεύθηκε το Διορθωτικό   Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (Ανατιμολόγηση) με ισχύ για τα νοσοκομεία από 17/7/2017.